Kapelkølerum

Hvor mange kister er der plads til? spørger politiet

Kapelkølerum er sat i fokus i en pandemi-tid
Christian Roar Pedersen
Christian Roar Pedersen

– Vi skal tælle pladser op i vores kapeller; hvor mange kølepladser vi har, og hvor mange kister, vi kan opbevare.
Det er er chokerende og overraskende – og så minder det os alle sammen om, at det her er alvor, fortæller sognepræst Christian Roar Pedersen til TV Nord.

Rigspolitiet vil danne sig et overblik, i tilfælde af at corona-pandemien udvikler sig eksplosivt i Danmark.

Menighedsråd har lukket kapeller

”Menighedsråd rundt omkring i landet bør kraftigt overveje at åbne de lokale kapeller på kirkegårdene, som nu bruges til noget andet. De har i flere år nedlagt dem til fordel for opbevaring af haveredskaber og græsslåmaskiner. Disse redskaber kan sagtens opbevares et andet sted til fordel for opbevaring af de døde medborgere, hvilket kapeller oprindeligt er bygget til med store tykke mure,” siger Ole Roed Jakobsen, direktør i Danske Bedemænd til Kristeligt Dagblad

Leverandør af kapelkølerum

Kirkepartner har talt med Pia Dæncker hos Dæncker Køleinventar om løsninger til kistekøling i en corona-tid.
Oplever I større efterspørgsel på kistekøl nu?
Pia Dæncker
Pia Dæncker

 

”På grund af den aktuelle COVID19 pandemi oplever vi en øget efterspørgsel på kapelkølerum og udstyr til disse. Det skyldes, at mange kirker har behov for at udvide antallet af kistepladser, fortæller Pia Dæncker.

 

 

I nogle tilfælde er der udelukkende behov for et isoleret kapelkølerum med køleanlæg, i andre tilfælde omfatter løsningen også reoler med rullebaner til placering af kisterne. Disse reoler kan leveres i 1, 2 eller 3 etager. Ydermere vil vi kunne levere kistevogne til transport og indbringning af kisterne. Kistevognene fås i forskellige modeller.

Kapelkølerum Dæncker
Kapelkølerum fra Dæncker

Ekspertise i kapelkølerum

Gennem en længere årrække har vi opbygget ekspertise indenfor kapelrumsløsninger – lige fra en enkelt til adskillige kistepladser. Vi tilpasser løsningen efter kundens ønsker og de fysiske pladsforhold i kirke eller kapel. Salget foregår via en lokal forhandler, der står for montage og installation.

Vi imødeser en dialog med henblik på at finde den mest optimale løsning til jeres kirke.

At være rustet til lignende situationer i fremtiden

Bemærk dog venligst, at produkterne bliver ordreproduceret på fabrikker i Europa, hvorfor en levering på ca. 6 uger må forventes.

Til trods for, at behovet for ekstra kistepladser ikke kan afhjælpes fra den ene dag til den anden giver det god mening, at opjustere kapaciteten. Således vil man være bedre rustet, hvis lignende situationer skulle opstå i fremtiden, slutter Pia Dæncker.

Læs om kister og pladsmangel på kapeller

Kapelkølerum i Johanneskirken

I Johanneskirkens kapel i Brørup valgte man et køle-/fryserum indrettet med plads til 9 kister (3 reoler med 3 niveauer i hver), men vi har lavet kapelrumsløsninger til 1 kiste og op til 32 kister. For os er det vigtigt at lave et grundigt forarbejde med tegning, så vi ender med en løsning, der tilgodeser kundens behov og hvor pladsen i lokalet udnyttes optimalt” udtaler Pia Dæncker, Dæncker Køleinventar.

Læs mere her….

 

2 thoughts on “Kapelkølerum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: