Varmestyring i kirken finansierer mere kirkeliv

Varmestyring i kirken finansierer mere kirkeliv

Varmestyring i kirken med en telefon

Varmestyring i kirken i Skæve i Nordjylland sker med en lille telefon.

Skæve Kirke fik installeret varmestyringen i 2017.

”App’en er overskuelig og nem at bruge” fortæller Anita Jensen fra Skæve Kirke.

Hun bruger selv app’en på sin telefon til at styre og overvåge installationen. De andre ansatte ved kirken bruger pc’en.

Graver Anita Jensen Varmestyring i kirken finansierer mere kirkeliv
Varmestyring i kirken sker med en app, som graver Anita Jensen har på sin telefon

I app’en har Anita Jensen en god oversigt over de 4 varmegrupper der er i kirken, skib – kor – våbenhus og orgel. De alle kører med en grundvarme på 7 grader. Det er den minimums temperatur, der er sat i forhold til orglet og de gamle materialer i kirken.

Skæve Kirke har valgt Cleverhouse som varmestyring. Det er en løsning, der leveres af Softcontrol.

Jeg havde hørt om produktet fra andre gravere i forbindelse med kurser.  Efter en gennemgang af en elektriker, blev det hele installeret, fortæller Anita Jensen

Hun fik en god introduktion i brug af app’en, så hun føler sig godt rustet til at styre varmen i kirken.

Flere penge med varmestyring i kirken

Dit menighedsråd kan vel godt bruge nogle flere penge. Måske står der flere koncerter på ønskesedlen eller materialer til babysalmesang. Hvis menighedsrådet har drømt om nye tiltag, så skal der også findes en finansiering.

Varmestyring giver store besparelser

Ved at finde besparelser på energiregningen, så kan der findes mange penge. Besparelser i størrelsesordenen 20 – 40 % er muligt med ny teknik. Det kan koste mange penge, hvis kirken bliver varmet op flere dage før søndagens gudstjeneste. Det er også spild af dyre ressourcer.

Let at slukke for varmen på det rigtige tidspunkt

Det er nu meget lettere at slukke og tænde for varmen i kirken. Med intelligent varmestyring kan der skrues op og ned på de rigtige tidspunkter. Det kan vel og mærke ske, samtidig med at menighedsrådet overholder Kirkeministeriets regler for opvarmning af gamle kirker (link til cirkulæret).

Og det er også blevet meget lettere. Den tid er forbi, hvor medarbejderen skulle begive sig hen til kirken på mange forskellige tidspunkter for at skrue på radiatoren.

Nu kan styringen af el og varme ske, fra et hvilken som helst sted. Medarbejderen kan let betjene styringen fra en computer, en iPad eller en smartphone.

Der er mange leverandører, som kan hjælpe menighedsrådet med at spare på varmen

EG Brandsoft leverer et varmestyringsmodul tilknyttet kalender

Brandsoft EG har i mange år leveret en gennemtænkt løsning med et varmestyringsmodul.  Det sørger for, at kirken kun bliver varmet op, når der er aktivitet. Ellers holdes der en defineret grundtemperatur.  Når aktiviteterne er lagt ind i kalender systemet, kan opvarmningen ske automatisk. EG Brandsofts løsning beregner automatisk, hvornår opvarmning skal starte for at opnå den komforttemperatur, der er bestemt, og slukker selv efter endt aktivitet.

Varmen kan m.a.o. styres via en kalender, hvor aktiviteterne i kirken er skrevet ind. Dermed undgår man en manuel betjening af varmen.

Når der oprettes en ny aktivitet – f.eks. En bisættelse i kirken, så indstiller varmen sig automatisk på dette. EG Brandsoft er kirkepartner

Bedste og billigste LED produkter til indendørs og udendørs arealer, planter, hos dinLED.dk

Automatisk varmestyring med kalenderen i ChurchDesk

Der kan være mange penge at spare på varmeregningen med digital varmestyring koblet til ChurchDesk. Naturligvis uden ekstra besvær og fuldt integreret med kirkens kalender og arbejdsgange i ChurchDesk.

Den enkelte kirke vil i gennemsnit kunne reducere energiforbruget med op til 30 procent og drift- og vedligeholdelsesomkostninger med 7-20 procent. Tilbagebetalingstiden vil typisk være 1-3 år, fortæller Daniel Massot fra ChurchDesk

Læs mere om ChurchDesk

ChurchDesk kan integrere med de fleste varmeløsninger på markedet. Det gør det muligt helt automatisk at tænde og slukke for varmen når der foregår arrangementer i kirken og tilhørende lokaler.  Integrationen sker via et såkaldt API, som giver mulighed for automatisk at udveksle oplysninger fra kalenderen i ChurchDesk til den digitale varmestyring.

Vi er allerede i gang med at integrere med flere leverandører og selve forbindelsen fungerer uafhængigt af hvilket system kirken benytter.

Den digitale varmestyring betyder, at varmen bliver tændt og slukket automatisk, når I reserverer lokaler og ressourcer til begivenheder i jeres kirke. Det giver således ikke ekstra arbejde, da det bliver en del af jeres eksisterende arbejdsgang i ChurchDesk med både webversionen og vores app. I resten af tiden bliver der sørget for, at der er skruet ned til lavest nødvendige varmeniveau i jeres lokaler – og der er mange penge at spare på varmeregningen, forklarer Daniel Massot.

Mariendal Teknik arbejder målrettet indenfor energioptimering af varmestyring af kirkerne.

Mariendal Teknik har et brugervenligt og fleksibelt system, som ikke er bundet op på diverse abonnementer.

Vi vil gerne hjælpe kirken og miljøet med at få et opdateret og indreguleret varmeanlæg i kirken.

Dermed sparer kirken rigtigt mange penge og vores miljø får det bedre.

Man kan betjene kirkerne som enkeltstående kirker, eller man kan,  hvis man har flere samkøre dem.

Løsningen er tilpasset den enkelte kirke. Mariendal Teknik

SoftControl levererer webbaseret controller

SoftControl kan tilbyde intelligent styring af alle tekniske installationer i kirken og menighedsrådets andre bygninger. Systemet styres med en webbaseret controller, som kan varetage de forskellige funktioner der anvendes i en almindelig EL/VVS installation. Systemet kan udbygges med forskellige komponenter, alt efter behov.

Styringen foregår via Cleverhouse app via smartphone, tablet og PC. Installationerne kan betjenes uanset hvor i verden du befinder dig.  Der er mange muligheder: varmestyring, belysning, energiovervågning, alarm, adgangskontrol, varmepumpestyring, ventilationsstyring. SoftControl arbejder sammen med ChurchDesk kalender.

SoftControl er kirkepartner

Fakta om varmestyring i kirken og besparelser

Se alle leverandører, der kan hjælpe med styring af varme i kirker

Grøn Kirke og Energitjenesten hjælper gerne med vejledning

Lav energibesparelser for 20.000 kr. og få penge til kirkelige aktiviteter

Kirker kan i gennemsnit spare ca. 20.000 kr. om året ved nye energi rutiner og energi investeringer med
tilbagebetalingstid på mellem ½ og 15 år. Det er Energitjenestens konklusion efter at have gennemgået
over 300 kirker.
Ved at spare på opvarmning og belysning bliver der flere penge til at lave kirkeligt arbejde for.
For Virring Kirke betyder skrotning af oliefyret, at der spares 40.000 – 50.000 kr. årligt.
Og så er det godt for klimaet, at CO2 udslippet bliver reduceret.

Grøn omstilling i kirken

Kontakt Grøn Kirke

Organisationen Grøn Kirke hjælper kirker til at tænke klima- og miljøhensyn ind i den kirkelige
hverdag. Det betyder bl.a. at der arbejdes bevidst med at nedsætte forbrug af el og varme.
Læs mere om energibesparelser og hvordan I bliver Grøn Kirkewww.gronkirke.dk.

Andre leverandører af varmestyring til kirker

KIRKESTYRING tilbyder varmestyring til kirker. Kirkestyring er et brugervenligt system, som giver mulighed for nemt at fjernstyre varmen online fra en …

En interessant case er Mosbjerg kirke, som er en landsbykirke fra 1100-tallet. Ved at erstatte de tidligere el-radiatorer med intelligent varmestyring har kirken opnået betydelige forbedringer i varmereguleringen og energieffektiviteten. Mosbjerg kirke: Varmestyring Mariendal.dk

Implementering af varmestyringssystemer, sammen med andre energibesparende tiltag som isolering og udskiftning af varmesystemer, kan hjælpe menighedsrådet med at styre varmeudgifterne i den kommende vinter og fremtidige år. Det er vigtigt at være opmærksom på energiforbruget og tage løbende initiativer for at spare energi og bevare varmen i kirkebygningen.

En tanke om "Varmestyring i kirken finansierer mere kirkeliv"

Kommentarer er lukket.