Spangkilde Teknik katafalk

Spangkilde Teknik katafalk

Spangkilde Teknik laver en meget populær katafalk/kistevogn som hjælper mange kirker i dag rundt i Danmark.

Spangkilde logo

El-drevet katafalk – en kæmpe lettelse for kirketjenere og pårørende!

Spangkilde Teknik – mest populære katafalk

Model 4,5 med el-fremdrift er dog den mest solgte, fordi den indeholder alt det, som kirkerne skal bruge for at være sikret imod slæb og tunge løft i fremtiden. Og dermed vil man også undgå påbud fra Arbejdstilsynet.

Den hæver fra 45cm. – 116cm. Det betyder at I ikke får nogen løft fra katafalk til katafalk, hvis I vælger at bibeholde den gamle katafalk. Men det betyder også at i kan tilkøbe reoler med plads til en eller 2 kister. Har i brug for mere plads, kan flere reoler sammensættes, hvilket giver endnu mere plads.

Katafalken kører lydløst igennem perlesten, ral og kommer nemt op af bakker og ramper.

Katafalken er godkendt til løft på 400kg.

Kontakt Spangkilde Teknik

Vi er altid på telefon eller mail ved evt. spørgsmål eller, hvis der ønskes en uforpligtende fremvisning
Telefon 7565 2335
Mail:cc@spangkilde.dk

Spangkilde er kirkepartner

Phone: 75652335
Direct: 26110034

Spangkilde Teknik APS 

El-drevet katafalk – En kæmpe lettelse for kirketjenere og pårørende!

Motordrevet katafalk gør det let og smidigt at håndtere kister, så pårørende kan koncentrere sig om at sige farvel til afdøde, og kirkens menighedsråd kan sikre et godt arbejdsmiljø for personalet.

Artikel af Svend Løbner, freelancejournalist

Alt skal klappe ved begravelser og bisættelser. Det ved enhver kirketjener.

Kisten skal transporteres sikkert fra rustvognen ind i kirken – og efter mindehøjtiden tilbage til rustvognen eller ud til gravstedet.

Der må simpelthen ikke ske noget, der forstyrrer og tager opmærksomheden fra det væsentlige: Mindet om den afdøde, sorgen, trøsten, håbet.

Derfor er det en gave til både pårørende og kirkebetjening, at flere og flere kirker nu får kistevogne med elmotor og løftefunktion. Derved kan kisten smidigt og lydløst overføres til rette sted og endda op på rette hylde i kølerum inden afskeden med afdøde.

Fri for at løfte, skubbe og trække

– Det betyder rigtig meget, at man bare kan trykke på en knap, og så kører den, fortæller Inga Kruse Kristensen, der er kirketjener i Hedensted Kirke.

Hun viser vej til kirkens kølerum i det nærliggende kapel. Her står to kistevogne, såkaldte katafalker, fra Spangkilde Teknik. Inde i selve kapellet viser hun den gamle kistevogn frem. Den var også på hjul, men uden motor. Derfor skulle der gode muskler og led til at skubbe og trække.

– Det har noget med arbejdsmiljø at gøre, det at du kan flytte kisten fra A til B, uden at personalet skal løfte, skubbe eller trække, fortæller Jan Michaelsen, direktør for Spangkilde Teknik, der leverer de nye fleksible kistevogne.

Når det er op ad bakke…

Og netop det med at skubbe kan være en udfordring i Hedensted kirke, der som så mange kirker rundt i landet ligger på en bakke. Der skal kræfter til at skubbe kisten fra kirkens p-plads op til kirkerummet og derefter styre den sikkert ud til gravstedet.

Med kistevognen fra Spangkilde kan kirketjenere som Inga Kruse Kristensen ånde lettet op:

– Nu er der ingen, der skal skubbe eller trække kisten, for nu kan den selv køre frem og tilbage fra rustvogn til kirke. Og de seks pårørende, der traditionen tro bærer kisten ud til graven, kan også overkomme dette, fordi kistevognen ganske usynligt bærer og kører kisten, mens jeg styrer farten.

Pårørende får fred

– De får bare hjælp til at bære kisten, og forsamlingen rundt om kisten lægger slet ikke mærke til at kisten understøttes af kistevognen, fortæller Inga Kruse Kristensen og tilføjer:

– Da jeg skulle skubbe den gamle kistevogn, følte jeg nogle gange, at jeg kom lidt i centrum, og det er jo ikke meningen. Efter jeg havde brugt den nye motordrevne vogn, spurgte en pårørende, der havde gået sammen med kisten, efterfølgende: ”Hvordan blev vognen egentlig styret?” Han havde over hovedet ikke lagt mærke til, at jeg gik bagved.

Afdøde kan blive i byen

Kistevognen, katafalken, drives af en lydløs elmotor, og hæve-sænkefunktionen styres af hydraulik, som ganske langsomt og forsigtigt løfter og sænker kisten til og fra hylden i kølerummet. Med så nem betjening kan kirketjeneren transportere kisten alene, fortæller Inga Kruse Kristensen.

– Kistevognen kan løftes op i niveau med bedemandens rustvogn og trække kisten over, uden at der er nogen, der løfter på den. Og den kan køres ind i kølerummet og sættes op på reolen, hvor den står, indtil den skal ind i kirken til ceremonien.

Og det er Inga Kruse Kristensen – og menighedsrådet – glad for:

– Vores menighedsråd går meget op i, at afdøde borgerne ikke skal køres ud af byen. De kan blive på køl herhjemme. Det er også billigere for de pårørende, som slipper for at betale bedemanden for transport til Vejle eller Horsens, siger hun.

Sygemeldinger koster dyrt

Men der er også andre og helt fysiske fordele ved en kistevogn fra Spangkilde:

– Der er jo ingen arbejdsgiver, der er interesseret i at deres medarbejdere bliver sygemeldt, fordi de får ondt i ryg, skulder eller hofte. Det er der ikke mange lønkroner i, siger direktør Jan Michaelsen og tilføjer med et smil henvendt til Inga Kruse Kristensen.

– Lad os nu sige, at Inga gik hjemme en hel måned på grund af skader og forstrækninger, så ville det allerede have betalt for en hel kistevogn!

Pårørende er blevet ældre

Men det vigtigste er de pårørende, insisterer Inga Kruse Kristensen. De skal være trygge og koncentrerede, fordi der er styr på alt det praktiske.

– Vi hører og ser flere steder, at de pårørende er blevet ældre og derfor har svært ved at bære kisten. Det er endnu en grund til at anskaffe en kistevogn, siger hun.

Og der er stor efterspørgsel, afslører Jan Michaelsen:

–  Vi har 470 kørende ude lige nu.

Se billeder og video på www.spangkilde.dk.

Vælg den rigtige kistevogn – Ring og få en uforpligtende snak!

Spangkilde Teknik kommer gerne ud til kirkerne og viser katafalken frem. Og er der brug for en skræddersyet løsning, kan direktør Jan Michaelsen også love det.

Når man investerer i en ny kistevogn, er der mange ting, som man skal tænke på, før man vælger. Derfor er det nr. 1 med en fremvisning.

Vi kommer vi gerne ud og tager mål og sørger for at kistevognen passer til den enkelte kirke.

Katafalk fås fra 31.500,- kr. + moms.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *