Solenergi til kirker på Fyn

Solenergi til kirker på Fyn

Solenergi til kirker på Fyn kan komme fra en solcellepark på Lunde kirkes jord. Det vil give vedvarende energi til hele Fyens stift.

Nu kan du snart sætte dig i en fynsk kirke med grøn samvittighed. Al strøm til belysning og elvarme kommer fra solens stråler.

Solceller på kirkejorden i Lunde sogn kan levere strøm til alle bygninger i Fyens Stift. Solcelleparken vil give vedvarende energi til alle alle kirker og præstegårde. Hvis projektet godkendes, så kan kirkejord blive til et grønt energiprojekt.

Kortlægning af kirkejorden på Fyn

Bogense provsti har søgt kommunen om tilladelse til at gå i gang med projektet. Første fase har været kortlægning af matrikler for kirkernes jorde i Fyens Stift. I første omgang fandt man ikke nogle egnede områder, men så faldt man over jorden ved Lunde kirke. Det er en mark på 4,5 hektarer. Her kan der opstilles solceller. Marken ligger i et øde område nær lufthavnen og solcelleparken vil derfor ikke genere naboer.

Projekt i samarbejde med gartneri.

Der ligger et gartneri som planlægger at få solceller på siden af drivhuset, så der kan etableres et samarbejde. Projektet kan etableres af European Energy fortæller projektudvikler Ian Wallentin.

Nu venter Bogense provsti på tilladelser fra Bogense kommune, fortæller provst i Bogense provsti, Keld Balmer Hansen.

Keld Hansen er formand for organisationen Grøn kirke. Solcelleprojektet er det nyeste initiativ i provstens arbejde for folkekirkens grønne omstilling.

Status november 2023

Vi har spurgt provst Keld Hansen om status på projektet.

Der er endnu ikke sket nyt i sagen, så ordene i artiklen udtrykker meget godt hvor vi står lige nu.

I Bogense kommune valgte man i første om gang at satse på et solcelleprojekt i Skovby

Derefter har jeg forventning om, at det bliver vores tur.

Hvornår det bliver kan jeg ikke sige. Forhåbentlig til næste år.

De andre provstier og stiftet er optaget af vores projekt, da andre provstier også vil få mulighed for at få udstedt beviser for grønt strøm.

Vores biskop brænder desuden for den grønne omstilling

Solceller til kirker

Læs mere om solceller til kirker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *