Grøn kirkegård med Grøn kirke

Grøn kirkegård med Grøn kirke

Grøn kirkegård med Grøn kirke.
”Grøn Kirke – I taknemlighed respekt og omsorg for Guds skaberværk

Grøn kirke er et netværk af grønne kirker, kirkegårde, organisationer og skoler der alle arbejder for grøn udvikling med udgangspunkt i vores kristne tro.

Bliv Grøn Kirkegård

Grøn Kirke har med hjælp af en gruppe eksperter, og med input fra dedikerede kirkegårdsfolk i hele landet, udviklet en tjekliste for grønne kirkegårde. Tjeklisten er et konkret redskab og inspiration til at starte eller forsætte arbejdet med bæredygtighed på kirkegården. Tjeklistens 50 punkter omhandler blandt andet at: øge biodiversiteten, reducere, genbruge og genanvende affald. Bruge klimavenlige arbejdsmetoder, kommunikere kirkegårdens tiltag og meget mere. Vi inviterer alle kirkegårde, kommunale, private og kirkelige til at blive en del af netværket ved at melde jer ind som Grøn Kirkegård, når I har tjekket 26 listens punkter af. Netværket er drevet af frivillige, det er gratis at være med, og vi håber, at I vil være med!  

Blandselvfrø


Hvad kan i bruge Grøn Kirke til?

Bliv inspireret

Som netværk af grønne kirkegårde ønsker vi at lære af hinanden, og derfor deler vi gerne jeres erfaringer og gode historier. Tilmeld jer Grøn Kirkes nyhedsbrev for de nyeste historier og find konkrete eksempler på vores hjemmeside.

Kurser i bæredygtig kirkegårdsdrift.

Grøn Kirke har god erfaring med at facilitere kurser i bæredygtig kirkegårdsdrift i samarbejde med dygtige oplægsholdere. På vores hjemmeside kan man holde sig orienteret om aktuelle kurser, hvor vi kan nævne, at der snart kommer oplysninger om to kurser i foråret 2022.

Erfagrupper

Ønsker du sparring og inspiration til grøn udvikling af jeres kirkegård i hverdagen? Erfagrupper er en god måde at samles lokalt og blive bedre i fællesskab. På vores hjemmeside kan du se, om der findes en eksisterende gruppe nær dig eller  tage kontakt, hvis vi kan hjælpe dig til at starte en i dit lokalområde. ”

Grøn kirkegård med vilde blomster og bæredygtighed – Ingen gift

Grøn Kirke er et netværk af grønne kirkegårde, kirker, organisationer og skoler, der har fokus på grøn udvikling baseret på vores kristne tro. Det handler om at værne om Guds skaberværk og udvise taknemlighed, respekt og omsorg. Vi lægger stor vægt på at skabe bæredygtige kirkegårde, der er blomstrende med liv og samtidig skåner miljøet.

En grøn kirkegård med vilde blomster er et smukt eksempel på, hvordan man kan fremme biodiversiteten. Det skaber et levested for forskellige planter og dyr. Ved at vælge at plante vilde blomster på kirkegården, skaber man ikke kun enestående æstetik. Men bidrager også til et økosystem, hvor forskellige insekter og fugle kan finde føde og tilholdssted.

I vores stræben efter bæredygtighed undgår vi brugen af giftstoffer og kemikalier på kirkegården. I stedet benytter vi miljøvenlige metoder til at opretholde og pleje arealerne. Det kan omfatte mekanisk ukrudtsbekæmpelse, håndtering af affald samt genbrug og genanvendelse af materialer. Ved at reducere vores aftryk på naturen bidrager vi til en sundere og mere bæredygtig verden.

Som en del af Grøn Kirkegård-netværket opfordrer vi alle kirkegårde til at blive medlem og deltage i vores fællesskab. Tilmeld jer som Grøn Kirkegård og opfylde vores tjekliste med 50 punkter. Kirkegårde få inspiration og redskaber til at implementere bæredygtige tiltag. Vi deler også gerne erfaringer og historier fra andre medlemmer i vores netværk. Så kan vi lære af hinanden og styrke vores indsats for en grønnere fremtid.

Blandselvfrø

Kurser i bæredygtig kirkegårdsdrift

Hos Grøn Kirke tilbyder vi desuden kurser i bæredygtig kirkegårdsdrift, hvor dygtige oplægsholdere deler deres ekspertise. Disse kurser giver deltagerne mulighed for at lære om de nyeste metoder inden for bæredygtighed og udveksle erfaringer med ligesindede. Vi stræber altid efter at styrke det lokale fællesskab ved at oprette erfaringsgrupper. Her kan kirkegårde dele viden og inspirere hinanden.

Vi er begejstrede for at se, hvordan flere og flere kirkegårde integrerer bæredygtighed. Og skaber grønne oaser fyldt med vilde blomster. Hvis du ønsker mere information, inspiration eller konkrete eksempler, opfordrer vi dig til at besøge vores hjemmeside. Her kan du finde links til bæredygtige tiltag på andre kirkegårde samt information om kommende kurser i bæredygtig kirkegårdsdrift. Du kan også kontakte os direkte via e-mail eller telefon, hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere information.

Vi ser frem til at byde dig velkommen som en del af Grøn Kirkefællesskabet. Og som en medspiller i vores fælles bestræbelser på at skabe bæredygtige og blomstrende kirkegårde. Sammen kan vi bidrage til en verden med mere respekt for naturen og dens mangfoldighed.

Vester Hassing Kirkegård med vilde blomster
Sulsted Kirkegård med kompostjord
Østrup Kirkegård med kursus i bæredygtig kirkegårdsdrift

Besøg hjemmesiden for at læse mere om “Grøn Kirkegård” og “Bliv Grøn Kirkegård”:

Kontakt oplysninger:

Grøn Kirke
E-mail: gronkirke@gronkirke.dk
Telefon: 42494983
Adresse:
Danske Kirkers Råd
Peter Bangs Vej 5B
Frederiksberg 2000

Links:

Find inspiration fra bæredygtige tiltag på andre kirkegårde og informationer om forestående kurser i bæredygtig kirkegårdsdrift her: https://www.gronkirke.dk/gron-kirkegaard/

Læs mere om hvordan I kan blive grøn kirkegård her: https://www.gronkirke.dk/bliv-gron-kirkegaard/

* indicates required

2 tanker om "Grøn kirkegård med Grøn kirke"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *