Grøn kirkegård med Grøn kirke

Grøn kirkegård med Grøn kirke

Grøn kirkegård med Grøn kirke.


”Grøn Kirke – I taknemlighed respekt og omsorg for Guds skaberværk

Grøn kirke er et netværk af grønne kirker, kirkegårde, organisationer og skoler der alle arbejder for grøn udvikling med udgangspunkt i vores kristne tro.

Bliv Grøn Kirkegård

Grøn Kirke har med hjælp af en gruppe eksperter, og med input fra dedikerede kirkegårdsfolk i hele landet, udviklet en tjekliste for grønne kirkegårde. Tjeklisten er et konkret redskab og inspiration til at starte eller forsætte arbejdet med bæredygtighed på kirkegården. Tjeklistens 50 punkter omhandler blandt andet at: øge biodiversiteten, reducere, genbruge og genanvende affald, klimavenlige arbejdsmetoder, kommunikere kirkegårdens tiltag og meget mere. Vi inviterer alle kirkegårde, kommunale, private og kirkelige til at blive en del af netværket ved at melde jer ind som Grøn Kirkegård, når I har tjekket 26 listens punkter af. Netværket er drevet af frivillige, det er gratis at være med, og vi håber, at I vil være med!  


Hvad kan i bruge Grøn Kirke til?

Bliv inspireret

Som netværk af grønne kirkegårde ønsker vi at lære af hinanden, og derfor deler vi gerne jeres erfaringer og gode historier. Tilmeld jer Grøn Kirkes nyhedsbrev for de nyeste historier og find konkrete eksempler på vores hjemmeside.

Kurser i bæredygtig kirkegårdsdrift.

Grøn Kirke har god erfaring med at facilitere kurser i bæredygtig kirkegårdsdrift i samarbejde med dygtige oplægsholdere. På vores hjemmeside kan man holde sig orienteret om aktuelle kurser, hvor vi kan nævne, at der snart kommer oplysninger om to kurser i foråret 2022.

Erfagrupper

Ønsker du sparring og inspiration til grøn udvikling af jeres kirkegård i hverdagen? Erfagrupper er en god måde at samles lokalt og blive bedre i fællesskab. På vores hjemmeside kan du se, om der findes en eksisterende gruppe nær dig eller  tage kontakt, hvis vi kan hjælpe dig til at starte en i dit lokalområde. ”

Links:

Find inspiration fra bæredygtige tiltag på andre kirkegårde og informationer om forestående kurser i bæredygtig kirkegårdsdrift her: https://www.gronkirke.dk/gron-kirkegaard/

Læs mere om hvordan I kan blive grøn kirkegård her: https://www.gronkirke.dk/bliv-gron-kirkegaard/

Kontakt oplysninger:

Grøn Kirke

Projektmedarbejder Jonatan Haslund-Gjerrild

Mail: jhg@danskekirkersraad.dk eller gronkirke@gronkirke.dk

Telefon: 42494983

Adresse:
Danske Kirkers Råd

Peter Bangs Vej 5B

Frederiksberg 2000

* indicates required

En tanke om "Grøn kirkegård med Grøn kirke"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: