Plads i kirken

Plads i kirken med billetsystem til at booke gudstjeneste.
Nyt værktøj/billetsystem til genåbning af kirken.
Kirken åbner – men hvordan bliver den åben for alle under COVID-19?
Genåbningen af kirken under Covid-19 stiller store krav til hver enkel kirke. Der er mange nye forbehold og retningslinjer, der skal tages højde for. Kirkegængerne skal føle sig trygge, når de igen begynder at komme i kirken efter den 18. maj.

Begrænset plads i kirken

Indtil kirken lukkede under Covid-19 har den altid været åben for alle. Når den åbner igen fra på mandag, er kirken ikke længere åben for alle – i hvert fald ikke på en gang. Der er begrænsninger på antallet af kirkegængere i kirken. Afstandskravet på de to meter gælder stadig i kirken, fordi vi kan smitte hinanden, når vi synger.

”Men at afvise nogle foran kirkens dør vil være en ubærlig tanke – nu har kirkegængerne endelig fået lov til at komme i kirken, og så skal de også være sikre på, at der er plads til dem”, fortæller Michael Vitten Carlsson, der til dagligt er koncertarrangør og ejer af i Koncertikirken.dk.

Koncert booking system kan bruges til at booke gudstjeneste

PRIS: Pladsikirken.dk har 19. maj fjernet opstartsgebyr på 899 kroner. Pladsikirken.dk koster 369 kroner om måneden

Som mange andre koncertarrangører, har Michael Vitten Carlsson oplevet massive koncertaflysninger under Corona. Men i stedet for at vente på, at kirken igen måtte åbne op som normalt, begyndte han at overveje, hvordan han kunne hjælpe kirken med en sikker og tryg genåbning. Og ret hurtigt kom ideen op. Det brugervenlige billetsystem, Plads i Kirken.dk, er udviklet særligt til kirkerne.

”Vi er jo vant til at booke billetter, når vi skal til større kirkekoncerter, så idéen er ikke fremmede for kirkegængerne”, forklarer Michael Vitten
Carlsson.

Idéen blev trykprøvet blandt flere præster, biskopper og menighedsråd. De var med det samme begejstrede for udsigten til et administrativt værktøj, der kunne lette den administrative byrde under genåbningen. Med på råd har bl.a. være sognepræst i Korning og Løsning Sogne, Sune Skarsholm. Han har delt sine kollegers glæde, men også bekymring over udsigten til genåbningen af kirken:

”I mit eget sogn kommer der almindeligvis godt 300 mennesker til en højmesse – og det antal kan vi helt sikkert ikke forsvare at lukke ind foreløbig. Samtidig er det
inderligt mod kirkens væsen at skulle afvise nogen. Derfor er et værktøj som Plads i Kirken.dk noget vi hilser
velkommen”, siger Sune Skarsholm.

Fra idéens spæde udspring til Plads i Kirken var klar, er der gået mindre end 3 uger

”Det havde aldrig nogensinde kunne lade sig gøre uden den gode sparring, jeg har oplevet fra kirkerne. Der er sket noget under Covid-19. Vi er rykket tættere sammen og kæmper for et fælles mål – at komme tilbage til hverdagen og det normale, så hurtigt som muligt. Og så skyldes det ikke mindst den indsats, som den danske billetudbyder Ticketbutler også har lagt i projektet”, siger Michael Vitten Carlsson.

”Værktøjet skulle ikke bare brugervenligt, det skal også være driftsikkert. Derfor har valget af platform også været afgørende for, at vi nu kan tilbyde kirkerne et stabilt produkt. Det giver ro i maven, når vi mødes på næste søndag og synger med i kirken”, slutter han med et smil.

Læs også artikel i Kristeligt Dagblad: Folkekirken er Danmarks største koncertarrangør

 

Danmarks Kirkelige Mediecenter

DKM har system i kalendern Kaboo som kan bruges til at booke gudstjeneste. Funktionen ‘Medarbejderen‘ er i den udvidede pakke. Den  koster 1083 kroner/måned.

Churchdesk

ChurchDesk har i den samlede pakke et indbygget bookingsystem som kan bruges til at booke gudstjeneste. Prisen begynder med 1125 kroner/måned.

Billetto

Hvis kirken ikke benytter DKM eller ChurchDesk så er der andre muligheder for at booke gudstjeneste.

Billetto har en gratis pakke, der giver mulighed for at styre gratis tilmelding.

WordPress hjemmesider

Kirker med WordPress kan installere et gratis plugin.

Supersaas plugin giver mulighed for at styre deltagerantal. Deltager kan få sendt påmindelser.

Bookly plugin Enkelt og gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *