Menighedsråd bruger milliarder

Menighedsråd bruger milliarder

Menighedsråd bruger milliarder

Helt nøjagtigt brugte menighedsrådene 6,24 mia. kroner i 2014. Nu kan alle se, hvor mange penge, der blev brugt i 2015 og hvor mange penge, der bliver der brugt de kommende år. 

Som noget nyt er ikke kun sognenes regnskaber, men også sognenes budgetter tilgængelige digitalt på sogn.dk,

Det er muligt at se både budget og regnskab for landets menighedsråd, der forvalter folkekirkens lokale økonomi. Menighedsrådene forvalter  80 procent at hele folkekirkens økonomi.

Pengene bliver brugt til bygninger som kirker, præstegårde, sognegårde, kapeller og graverhuse.  Menighedsrådene anvender også penge på drift af de mange kirkegårde i hele landet. Der skal også bruges penge på lønninger til kirkens personale – kordegn, organist, graver, kirkesanger, kirketjener og vikarer. Endelig bliver der også penge til overs til aktiviteter ved kirkerne.  Læs mere om Folkekirken sparer penge på samarbejde

Kirkeminister Bertel Haarder ser den nemme adgang til oplysninger om den lokale kirkeøkonomi som et naturligt skridt.

– Der er mange myter og fordomme rundt omkring om, hvad kirken egentlig bruger pengene til. Nu er det nemt for enhver at gå ind og skaffe sig syn for sagen. Og det medvirker jo også til, at flere får viden om, hvad et menighedsråd beskæftiger sig med,” siger kirkeminister Bertel Haarder. Han glæder sig over at der nu bliver muligt for alle at se tallene i sognekirkernes økonomi.

I forbindelse med menighedsrådsvalget i efteråret 2016 er det også vigtigt med åbenhed om kirkens økonomi.

Læs om menighedsrådsvalg 2020

2 tanker om "Menighedsråd bruger milliarder"

Kommentarer er lukket.