Ergonomi for gravere ved grandækning

Bedre arbejdsmiljø ved grandækning

Ergonomi for gravere er temaet for fire nye film. Graverne ligger på knæ hele november måned. De ligger på kirkegården og lægger gran på gravene. Og det er under et pres. For arbejdet med at lægge de grønne grangrene på den mørke jord skal være færdigt inden 1. søndag i advent.  Blæst og frost og sne kan besværliggøre arbejdet. Og så kan det give problemer med knæ og ryg, hvis det går for stærkt eller er for længerevarende.

Der er brug for gode råd. Nu vil fire nye film sættes fokus på arbejdet med at lægge granpynt på kirkegårdens grave. Der er nye metoder, som er mere skånsomme for kroppen. Ved at indføre de nye metoder, vil man bedre kunne leve op til arbejdsmiljøens krav.

Kistebæring – hvem har ansvaret?

Film om indretning af arbejdsstedet til granpyntning af grave

Filmene er produceret af Branchearbejdsmiljøudvalget (BAU) Jord til Bord,hvor filmene også vil blive lagt ind. Folkekirkens Arbejdsmiljø Rådgivning (FAR) har ydet et fagligt bidrag til produktionen af de fire film. BAU vil desuden udarbejde nogle fakta ark, som supplement til filmene.

Danmarksmesterskab i grandækning

Grandækning og arbejdsmiljø

Stående arbejde med grandekorationer

Knæliggende og hugsiddende arbejde med grandekorationer

Transport af grandekorationer

Filmene er produceret for, at gøre ansatte på kirkegårdene opmærksomme på, at der er mange metoder til at lave granpynt/-dækning på.

Ergonomi for gravere

De nyeste metoder er meget mere skånsomme for kroppen. Samtidig vil arbejdspladserne, hvis de indfører de nye metoder, være bedre i stand til at leve op til arbejdsmiljølovens krav.

Filmene er produceret for Folkekirkens Arbejdsmiljøråd

Vidste du dette om kirkegårde?

Landskabsarkitekter, fremtidsforskere og miljøkonsulenter skriver om kirkegårde.

Klik her og få den gratis e-bog.

En tanke om "Ergonomi for gravere ved grandækning"

Kommentarer er lukket.