Kistevogne erfaringer – Spangkilde Teknik

Kistevogne erfaringer. Tina Juhl Aaagaard har gode erfaringer med Spangkildes kistevogne

Kistevogne erfaringer fra Sædden kirke

kirketjener Tina kistevogne erfaringer
Kistevogne erfaringer fra kirketjener Tina Juhl Aagaard, Sædden Kirke

– Tina Juhl Aagaard er kirketjener ved Sædden kirke fra 1978, Esbjerg.   
Det er det største sogn i provstiet med tre ældrecentre.    Kirken har kølefacilitet til tre kister. Der er plads til de tre vogne ved siden af hinanden. Bedemændene leverer kisterne til kapellet, og så kan jeg køre dem ind til begravelseshandlingen.

Hvordan har oplevelsen været med dine tre nye kistevogn?               

Nu har vi jo ikke haft dem så længe, men min umiddelbare erfaring er, at det har fungeret helt optimalt. Jeg har en 3-4 begravelser hver uge. Nogen gange er der 2 på en dag med kun to timer imellem, så er det rart at håndteringen er blevet lettere. Nu kan vi kører kister ind og kører dem ud til rustvognen.

Før skulle jeg skubbe vogne med håndkraft, som var 40 cm høje og vejede omkring 100 kilo. Nu kan jeg bare bakke med dem, og køre rundt med dem, og køre rundt om sig selv og jeg ved ikke hvad. Det er også op og ned. Når vi kommer ud til rustvognen, så skal de jo hæves, så de kan skubbes ind på plads.

Hvorfor valgte i denne kistevogn model?

Jeg er glad for at der er et forhæng rundt om, så de bliver meget diskrete inde i kirkerummet. Det er primært den hvide kiste, man ser. Det er ikke kistevognen, man ser, når man kommer ind og skal samles til højtideligheden.     Jeg lagde vægt på at de er så anonyme som muligt i kirkerummet. Enkelt med alle de funktioner, man har brug for, det var det der gjorde det.

Var det nemt at få kistevogne bevilget af menighedsrådet?

Det har vi ikke haft nogle problemer med. Jeg har snakket med menighedsrådet om det de sidste par år  og så har de søgt om at få pengene på budgettet til 2020. 

Hvorfor valgte I kistevogne fra Spangkilde Teknik?

Det var på anbefaling af kollegaer og bedemænd her rundt om i byen, som har været godt tilfreds med Spangkilde, med produktet, servicen og prisen. Det var mund til mund metoden, der gjorde at det endte med at blive dem.


Kistevogne erfaringer frr kirketjener Lars
Kistevogne erfaringer fra kirketjener Lars Aakjær Serop

 

Kistevogne erfaringer fra Zions Kirke

Kirketjener Lars Aakjær Serop, Zions Kirke i Esbjerg. 

Hvordan har I oplevet at få en ny kistevogn?

Jeg kan bare sige tommel op. Jeg har overhovedet ikke noget at udsætte på kistevognen, på betjeningen og det hele.

Hvilke problemer var årsag til, at I ville investere i en ny kistevogn?

Vi har to gamle kistevogne, hvor vi selv skal trække dem med rugbrødsmotor. Den ene var så lav. Den havde ikke noget trækhåndtag, og det vil sige, jeg skulle gå og skubbe den. Jeg er 191 og jeg skulle helt ned til 60 centimeters højde. Så derfor fik vi en kistevogn fra Spangkilde.

Hvordan er den nye vogn?

Vi har jo ikke noget kølerum, hvor vi kan opbevare kisterne. Men vi kører fra vores lille kapel og ind til kirken. Vi bruger en slidske ved kirkedøren. Den nye vogn betyder, at jeg ikke får ondt i ryggen, når jeg håndterer kister.

Hvordan fik du lavet en aftale med menighedsrådet?

Når noget skal godkendes i menighedsrådet, så tager det tid. Det er jo også en stor budgetpost. Så der gik omkring 1½ til 2 år.

Hvordan var oplevelsen med Spangkilde Teknik?

Det var behageligt hele vejen igennem, og det er stadig behageligt. Det er nogle rare mennesker at snakke med.

 

Artiklen er sponsereret af Spangkilde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *