Grøn kirke på Rådhuspladsen

Grøn kirke på Rådhuspladsen

Grøn kirke på Rådhuspladsen

 

Torsdag til lørdag

Grøn kirke
Grøn kirke. Vores omstilling.

Grøn kirkes telt, indrettet med genbrugsmøbler fra Kirkens Korshær
Grøn kirkes telt vil være indrettet som et hjem, hvor aktiviteterne udfolder sig i loungen og omkring langbordet. Vi har gjort gode fund i Kirkens Korshærs genbrugsbutikker og vil lade teltet være til inspiration til indretning med genbrug. Møbler, nips og pynt i teltet kan købes.  I teltet kan du deltage i indholdsmættede samtaler med spændende folk med noget på hjerte. Du kan møde engagerede mennesker fra Grøn Kirke og Kirkens Korshær. Der vil være workshop med træ, strik og blomster. Du kan formulere dine egne grønne eller himmelske bønner og drømme og hænge dem op. Der vil være fortælling, musik og meget mere.
Rådhuspladsen
Torsdag til lørdag
Træworkshop ved kunstner Nana Andersen
Fremstil æbler i træ og genbrug. Hvert lille æble skal være en personlig hyldest til skaberværket og en påmindelse om at omgå naturen med omtanke. Det er hensigten, at alle de små æbler i sin mangfoldighed vil vokse sig til et større, fælles værk som en hyldest til naturen.

Grøn kirke på Rådhuspladsen

Grøn Kirke på Rådhuspladsen
Grøn Kirke på Rådhuspladsen

Torsdag kl. 19.00-20.00
Koncert i Grøn kirkes telt med Ninna Milner og hendes bæredygtige jazzorkester
Ninna Milner har optrådt i Paris, Beijing og New York, -til Himmelske Dage kan hun og hendes orkester opleves i Grøn Kirkes telt. Ninna Milner var i november 2015 med til at lave nummeret ”Dear Humans”, som er en klimaopsang, der er dedikeret til Danmarks Naturfredningsforening og andre, der arbejder for klima, bæredygtighed og genbrug, og sangen er givet som en opmuntring og anerkendelse af et stort og vigtigt arbejde. Når Ninna Milner og hendes bæredygtige jazzorkester optræder, kan man forvente en koncert med dynamik, spas, dybde og alvor.
Café Nutid, Nørregade 15, København K
Torsdag kl. 20.30-22.00
”Intet bliver som før”. Film af Naomi Klein.
Klimakrisen er ikke bare vor tids største og mest presserende udfordring. Den er også den største mulighed vi nogensinde har haft for at ændre verden, har Naomi Klein udtalt. Filmen vises i Café Nutid, som drives af unge frivillige fra Folkekirkens Nødhjælp.
Rådhuspladsen
Fredag og lørdag kl. 10.00-10.15

Himmelske dage
Himmelske dage

Morgenandagt over Kristuskransen, som har fået en grøn perle
Kristuskransen blev udviklet af den svenske biskop Martin Lönnebo, da han engang sad i flere dage på en græsk ø uden at kunne komme derfra pga. storm.  Han udviklede en perlekrans, hvor perlerne fik hver sin betydning.  I Martin Lönnebos oprindelige krans er der en perle for Gud, for stilhed, for jeg’et, for dåb, ørken, glæde, kærlighed, hemmelighed, for natten og opstandelsen. For nylig er der blevet tilføjet en grøn perle til kransen, som er for diakoni og omsorg for skaberværket.
Rådhuspladsen
Fredag kl. 10.15-16.00
Mød Miljøpunkt Christianshavn og Indre by
Plant frø i små potter og pynt dem med sjove ting. Vær med i tegnekonkurrencen. Få testet din viden om affaldssortering. Vind en luftrensende stueplante.
Rådhuspladsen
Fredag kl. 10.15-11.00
”Laudato si’, mi signore. Lovet være du, Herre”.
Sådan lyder overskriften for pave Frans’ skrivelse om behovet for at beskytte jorden, vort fælles hjem. Pave Frans opfordrer til en ny dialog om, hvordan vi som mennesker kan forme fremtiden for vor planet. Der er brug for en diskussion, der inddrager alle, fordi miljøproblemerne og deres menneskelige årsager vedrører og påvirker alle. Mød Daniel Nørgård, præst i den katolske kirke og hør og drøft betydningen af pavens skrivelse.
Arrangør: Grøn Kirke
Rådhuspladsen
Fredag kl. 11.00-12.00
Workshop ved Danmission
Kom og hør Programkoordinator Christina Dahl Jensen fortælle om Prey Lang Community Network, der arbejder for at bevare et centralt skovområde i Cambodja. PLCN vandt sidste år FNs Equator Initiative Prize på grund af sin succes med at engagere udsatte lokalsamfund i og omkring Prey Lang Skoven. Her kæmper de for at bevare skoven, ved at bruge den nyeste teknologi – nemlig smartphones og en særlig app, så de kan dokumentere ulovlighederne og offentliggøre beviserne fx på Facebook, men også i rapporter til myndighederne og medierne. Samtidig fokuserer de på dialog og ikke-voldelig protest, hvilket er en sjældenhed i det cambodjanske samfund. Arbejdet er ikke ufarligt – en aktivist fra organisationen er netop i denne måned blevet overfaldet i forsøget på at beskytte skoven.

Rådhuspladsen
Fredag kl. 11.00-19.30
Unge globale fortællere fra Danmission
Unge fra Danmission, der har været udsendt til Cambodja og været en del af Danmissions indsats i Prey Lang, er til stede ved Grøn Kirkes Telt og står til rådighed for spørgsmål og samtale.
Rådhuspladsen
Fredag kl. 13.30-16.00
Havevandring til grønne åndehuller i byens rum
Midt mellem vejanlæg, boligkarreer og butikscentre rummer byen unikke, grønne åndehuller. På denne havevandring vil man bl.a. komme på besøg i Vesterbro Nabopark og Træstubben, som er et Miljø- og Naturværksted, der ligger i Saxoparken på Vesterbro. ”Vesterbro Nabopark” er blevet til på initiativ af Vesterbrospejderne. Det er en grøn plet midt på Stenbroen, et frirum med blomster og mulighed for at lege, dyrke og plukke bær og for at nyde solens stråler. ”Træstubben” er et samlingssted for miljø- og naturformidling. Her kan man være med til at plante, at male korn til mel og lære om at passe på naturen gennem genbrug og affaldssortering.
Rådhuspladsen
Fredag kl. 15.00-16.00
Bøn for livet!
Hvordan kan vi udtrykke glæde og taknemlighed over naturen og alt det skønne i skaberværket?
Og også for vores håb, trods bekymring, angst og smerte over en klode, der lider under klimaforandringer?
Vær med i en workshop, hvor vi sætter ord på naturen og vores følelser omkring den – i ”poetisk” bønneform.
Bønnerne vil indgå i teltets udtryk.
Værkstedet ledes af Estrid Hessellund og Sindre Eide fra Norge, som har arbejdet med at give tro, tvivl, ansvar og håb sprog og form i Den norske kirke.
Rådhuspladsen
Fredag kl. 20.00-21.00
Klimapilgrimsvandring
Når vi vandrer alene eller sammen med andre, sker der noget. Rytmen og enkelheden får os til at samles om det, der er vigtigt. Som klimapilgrimme går vi for klodens fremtid. Gå med! Vi vil sammen reflektere over vores relation til naturen, byen og klodens klima.
Klimapilgrimsvandringen begynder i Grøn Kirkes telt på Rådhuspladsen og tager os til H.C. Ørstedsparken. Hovedfokus vil være på naturen.
Rådhuspladsen
Fredag kl. 21.00-22.00
Dialog og koncert med Jonas H. Pedersen
Jonas H. Petersen er kendt som sangskriveren og frontfiguren i bandet Hymns From Nineveh. Kom og hør nogle af sangene i akustisk version – og mød mennesket bag sangene, når han fortæller om baggrunden for sine tekster i en intim og nærværende atmosfære.
Rådhuspladsen
Lørdag kl. 10.15-11.15
Plant håb!
Træer er verdens lunger. Træerne omdanner kultveilte til ilt, som er helt grundlæggende for liv. Grøn Kirke opfordrer kirker og menigheder til at plante træer i 2017 som led i fejringen af 500 året for den lutherske reformation. Som kirker og kristne har vi en opgave i at forholde os til vores samtid og dens udfordringer, med håb og omsorg for det skaberværk, vi er en del af. Ved at plante træer bidrager vi til naturen både herhjemme og globalt og sætter synlige og varige tegn på håb. Kom og høre mere om træplantningsprojektet i Grøn Kirkes telt.
Rådhuspladsen
Lørdag kl. 12.00-13.00
Genbrugsmodeshow præsenteret af Master Fatman
Grøn kirkes telt bliver rammen om et alternativt modeshow, når Master Fatman præsenterer genbrugsmodeshow.
Rådhuspladsen
Lørdag kl. 14.00-16.00
Samtaler i den grønne sofa
Klimaforandringer, bæredygtighed, det gode liv, retfærdighed, håb, afmagt, grøn omstilling eller noget helt 8. bliver indholdet i sofasamtalerne i Grøn Kirkes telt. Tag plads i sofaen, du er inviteret til samtale med bioetiker Mickey Gjerris, generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen, sognepræst Martin Ishøy og GoGreen medarbejder Pia Rathsach om det, der ligger dig på sinde.
Rådhuspladsen
Lørdag kl. 16.00
Historiefortælling ved historiefortæller Annemarie Krarup
Med sin historiefortælling skaber Annemarie Krarup fortryllende øjeblikke, og man er aldrig helt den samme efter en god fortælling. Verden ligner nok sig selv, men i ens indre er der sket en forandring, ligesom når man har sunget med på en god sang eller overværet en indholdsmættet teaterforestilling. Man føres rundt i sindets kringelkroge og ud ad galaksernes baner. Annemarie Krarup blev i januar 2016 valgt som månedens fortæller i foreningen ”Fortællere i Danmark”.
Rådhuspladsen
Lørdag 19.00-20.00
Klimapilgrimsvandring
Klimapilgrimsvandringen begynder i Grøn Kirkes telt på Rådhuspladsen og tager os bl.a. omkring Christiansborg. Hovedfokus vil være på byens puls og det politiske.

Rådhuspladsen
Lørdag kl. 20.00-21.00
Haiku-workshop
”Krøllet i kulden
ligger træets gamle pynt
lukket om sig selv” (Anonym forfatter)
Haiku er japansk digtning, som skal indeholde natur, og som skal foregå i nutid. Haiku er bygget op om en stram form, hvor første og sidste linje indeholder 5 stavelser og den midterste indeholder 7 stavelser. Generalsekretær for Danmission, Jørgen Skov Sørensen, introducerer til denne digtform i Grøn Kirkes telt.

3 tanker om "Grøn kirke på Rådhuspladsen"

Kommentarer er lukket.