Himmelske dage åbner nye perspektiver

Himmelske dage åbner nye perspektiver

Kirkefolket udfordres til at tænke nye tanker ved den københavnske udgave af Danske Kirkedage i Kristi himmelfartsferien.

Af Svend Løbner

Himmelske dage
Himmelske dage

Himmelske Dage er en variant af Danske Kirkedage, der samler alt, hvad der kan krybe og kravle indenfor de kristne rækker. Der er mere mellem himmel og jord… Det vil alle, der vover sig til København i Kristi himmelfartsferien fra 5. til 8. maj, blive mindet om.

Og der lægges op til et særdeles spændende program – såpas spændende, at kirkefolket også kan få udvidet deres horisont en smule.

Gudstjeneste åbner torsdag

Det begynder torsdag ved åbningsgudstjenesterne i tre af festivalområdets kirker, Vor Frue -, Trinitatis- og Holmens kirke. I sidstnævnte lukkes op for en tværkulturel åbningsgudstjeneste, hvor stemmer fra fjerne og hjemlige himmelstrøg vil fortælle om det liv og den helbredelse, Kristus har bragt til verden.
Drømmekirke Og så følger et spækket program med bl.a. fællesspisning, børnegudstjeneste, salme-duel og refleksions-lounge.

Grøn kirke på Rådhuspladsen

”Hvordan drømmer du om, at din kirke skal være? Måske skal der være en pool? Måske skal der være rockmusik i stedet for orgelmusik? Måske skal kirken være, som kirken altid har været…” lyder det fra Sydhavn sogn, der er ramme om en helt ny kirke. De vender spørgsmålet udad og vil meget gerne høre deltagernes bud på en drømmekirke.

 

Folkekirken til debat

Skal man absolut døbes for at være medlem af folkekirken, spørger man i Lindevang Kirke, der har inviteret Kathrine Lilleør og Andreas Christensen til at argumentere for et ja og et nej. Idéen om medlemskab uden dåb kommer fra juraprofessor Hans Gammeltoft Hansen.

Himmelske dage åbner nye perspektiver

På Københavns Universitet er folkekirken til debat. Hvordan agerer folkekirken i en global verden, samtidig med at den også er relevant for dem, der er tæt på. Et bud kan være ”den eksistentielle samtale”, fremgår det af oplægget fra Landsforeningen af Menighedsråd.

Er der stadig liv i de gamle kirkeretninger, spørger Samtaleforum for de kirkelige retninger, der har inviteret Indre Mission, Grundtvigs Forum, Kirkeligt Centrum og Kirkefondet til debat.

Kirkedage Et brag af en åbningsgudstjeneste

 

Fælles helligdom for monoteister?

Der præsenteres også helt nye idéer på Himmelske Dage. ”House of One” hedder et projekt, der bygger en helligdom i Berlins centrum for bogens tre folk: jøder, kristne og muslimer. Frithjof Timm, som taler dansk, fordi han har studeret Kierkegaard i Århus, er koordinator for projektet. Han vil fortælle og svare på spørgsmål om projektets baggrund og vision. Det er Bispebjerg-Brønshøj provsti, der står bag det vovede projekt.

Seminarer og workshops vil næsten ingen ende tage. Skal religion fylde mere eller mindre i det offentlige rum? På Himmelske Dage i København vil religion i hvert fald fylde rigtig meget. Så meget at alle, der færdes i København i Kristi Himmelfartsferien, ikke kan undgå at lægge mærke til det.

 

Læs mere på www.himmelskedage.dk.