Personalevejledning for menighedsråd

Personalevejledning for menighedsråd

Personalevejledning for menighedsråd  er et opslagsværk. Her kan menighedsråd og øvrige folkekirkelige myndigheder læse om menighedsrådenes opgave som arbejdsgivere.

Vejledningen er skrevet af stifterne i fællesskab og ligger på Den Digitale arbejdsplads under håndbøger.


Kontorchef Elisabeth Aggerbeck fra Ribe Stift har været projektansvarlig på udarbejdelsen.

“Start i vejledningen, når I søger efter generelle råd, vejledning og viden i forhold til de spørgsmål, der knytter sig til jeres rolle som arbejdsgivere – så er I godt vej”, siger kontorchef Elisabeth Aggerbeck.

“Personalevejledning er bygget over 9 emneindgange, der sikrer, at man hurtigt og nemt kommer frem til den præcise information, man har brug for”, fortsætter Elisabeth Aggerbeck.
Udover faktuel viden om regler og overenskomster indeholder Personalevejledningen også mange skabeloner og hjælpeværktøjer, som kan lette jobbet som kontaktperson. F.eks. et forslag til årets gang som kontaktperson, 10-trinsguide til gode ansættelsesforløb, værd at vide om arbejdstilrettelæggelse og meget meget mere.

“I stifterne håber vi, at menighedsrådene vil tage godt imod Personalevejledningen og at I ikke tøver med at tage kontakt til jeres lokale stifter, hvis I får behov for uddybning eller ikke finder det I søger. Stifterne vil altid gerne forstyrres, siger Elisabeth Aggerbeck med et smil til slut.

Kontaktpersonen i menighedsrådet

Eksempler på spørgsmål

Eksempler på spørgsmål fra menighedsrådenes og især kontaktpersonernes arbejde som arbejdsgivere for de ansatte ved kirker og kirkegårde.

Hvordan er det nu lige det er med varsler for placering af sommerferie?

Hvad er forskellen på ramme- og rådighedstid og de gode huskeråd, når vi skal bruge en ny medarbejder?

HVORDAN FINDER VI SIDEN OG HVORDAN LOGGER MAN IND ?

Personalevejledning for menighedsråd findes under menupunktet “Håndbøger” på den digitale arbejdsplads, som alle menighedsrådsmedlemmer har adgang til via Landsforeningens eller det lokale stifts hjemmeside.

Adgang kræver login f.eks. via NemId.

Kilde:  – Nyheder fra Viborg stift