Livestreaming i kirken på Nordfyn
Disse virksomheder kan hjælpe dig med professionel livestreaming
Livestreaming i kirken er mere nærværende, mener sognepræst på Fyn.
Det føles mere nærværende at gøre det live end sådan en båndet optagelse, siger Ulrik Andersen, sognepræst i Søndersø og Skamby.
I begyndelsen lavede kirken små andagter på video. De var optaget og redigeret før de blev sendt ud nogle dage efter.
Men det endte så med at kirken valgte at sende live, for at gøre det mere aktuelt og nærværende.
Livestreaming fjerner ikke kirkegængere
Ulrik Andersen sammenligner det nye medie med tidligere tiders medieudvikling. Da radiotransmission af gudstjenester begyndte var man mange for at det ville mindske antallet af gudstjenestedeltagere. På samme måde med TV-transmission af gudstjenester. Men tiden viste, at frygten var ubegrundet.
Hvis man livestreamer til plejehjemmene eller på kirkernes hjemmesider eller Facebooksider, så tænker jeg ikke det vil tage noget fra gudstjenesterne. Men det vil være et supplement, siger Ulrik Andersen
https://www.facebook.com/SkambyKirke/videos/258267691858717/
Når man sender live på Facebook er det ofte en yngre klientel, der ser gudstjenesten, end dem der normalt kommer i kirken. Det er muligt at se hvem og hvor mange der ser via Facebook.
Læs om regler for live streaming i kirker
Brugervenlig streaming til kirker
Streaming kan bane vejen for nye kirkegængere, og på den måde få flere i kirke, og ikke dem du regner med. Ulrik Andersen, præst i Søndersø/Skamby Kirke, startede som en af de første med at streame gudstjenester, da covid-19 holdt os alle hjemme, og han ser god grund til at fortsætte med det.
SICOM udvikler lyd og billede løsninger til de danske kirker, og nu også streaming i høj kvalitet.
Læs mere om Gudstjeneste livestreaming med Sicom