Kirkedage 2019 Herning

Kirkedage 2019 Herning

Næste Kirkedage finder sted i Herning i Viborg Stift. Stafetten blev overdraget efter afslutningsgudstjenesten på Nytorv den 8. maj i København. Her blev det bekendtgjort at næste gang bliver Kirkedag 2019 Herning.

Afslutningsgudstjenesten i København var en  Økumenisk gudstjeneste deltagelse af repræsentanter fra kirker og kirkelige organisationer. Fangekoret sang og der var musik fra Kirkebandet Konnect og Destiny Choir.

Derefter overdrog København stafetten til Herning, som skal være næste værtsby for Danske Kirkedage 2019. Det bliver spændende at se hvilket tema Herning vil give Kirkedagene.
Kirkedagene med navnet Himmelske Dage i København ved Kristi Himmelfart 2016 var et festligt folkemøde, der bredte sig til mange kirker i Den indre by og mange pladser og torve.
Kirkepartner og Grøn Kirke havde en elbil på Rådhuspladsen
Kirkepartner og Grøn Kirke havde en elbil på Rådhuspladsen

På Rådhuspladsen kunne man møde Grøn Kirke, Betlehemskirken og Kirkegårds fornyelse . På Nytorv havde Eksistensen programpunkter hver time. Her var også Danmission.

Kirkepartner på Rådhuspladsen ved Grøn Kirkes telt

De første sommerdage velsignede de mange festlige og folkelige arrangementer, så Kirkedage blev til en fest og nogle gange mærkede 30.000 mennesker vi himmelen, når ord rørte hjerter og sang og musik gav rislende glæde.

Kirkedage Et brag af en åbningsgudstjeneste

 

Klassisk Kirkedags indslag

Ulrich-Duchrow-Kirkedage-København
Ulrich Duchrow bragte politisk bevidstgørelse på banen og trak dermed tråde tilbage de klassiske politiske Kirkedage

Himmelske dage var et festligt folkemøde, som næsten kunne få karakter af et feelgood arrangement. De gamle kirkedage havde samfundsengagement på dagsordenen. Det fik vi også nogle minder om i Oikos telt og da Ulrich Duchrow talte i Reformationsteltet.  Duchrow kritiserede den fremherskende økonomiske filosofi –  neoliberalismen og den global kapitalisme. Han bemærkede at Luther havde formuleret en økonomisk tænkning, som Karl Marx byggede videre på.  Han fremhævede at de protestantiske kirker skal blive bedre til at se årsagerne til problemerne, f.eks. hvorfor vi har klimaproblemerne og hvorfor vi har så mange flygtninge. De lokale kirke er gode til at hjælpe fremmede mennesker, men kirkerne skal også bliver mere bevidst om hvorfor og hvordan problemerne er opstået – det var som at være på Kirkedage i de gode gamle dage, hvor der blev taget fat på store politiske problemer som krig og racisme.

Ulrich Duchrow (født 13. juni 1935), professor i systematisk teologi Universitet i Heidelberg med speciale i økumeniske teologi og teologi-økonomi spørgsmål.

Han var medstifter og co moderator af Kairos Europa, et “europæisk decentraliseret netværk af retfærdighed, fred og skabe initiativer i samarbejde med kirker, sociale bevægelser, fagforeninger og ikkestatslige organisationer både i og uden for Europa, for et mere retfærdigt og tolerant samfund.” (Wikipedia).

 

 

 

 

3 tanker om "Kirkedage 2019 Herning"

Kommentarer er lukket.