Egedal kirke får ny lyd

Egedal kirke får ny lyd

Egedal kirke får ny lyd

”Det er dejligt, så nemt jeg kan høre præsten – uanset hvor jeg sidder,” lød det fra en kirkegænger i Egedal Kirke. Kirken havde på installeret et nyt lydanlæg fra NorthStar.

Egedal kirke får ny lyd
Egedal kirke får ny lyd

Lyden har i mange år drillet menigheden i Egedal Kirke. Kirkerummet er akustisk designet, så orgel og sang har en meget fin klang. Desværre har samme forhold udfordret taleforståeligheden i det godt 22 meter lange rum. I flere år har 4 lofthøjttalere under orgelpulpituret givet lyd til de bagerste pladser. En løsning, der generede menigheden længere fremme, når højttalerlyden blev for høj.

Det var kirkeværgen Niels-Erik Møller, der kontaktede NorthStar. Han ønskede at få et tilbud på ny lyd til Egedal Kirke. Menighedsrådet valgte NorthStar, og så blev den nye lydinstallation hurtigt lavet. .

Den nye lyd løsning

Højttalernes placering blev skræddersyet med Bose Modeler® lyddesign, så taleforståelighed og lyddækning blev optimal i forhold til kirkens akustik. Den nye lydløsning inkluderer et basmodul til fremragende musikgengivelse, nye trådløse mikrofonsystemer til præsterne og et digitalt kontrolpanel kombineret med en fleksibel, brugervenlig iPad-styring af anlægget. Derudover blev teleslyngen udskiftet, så kirkerummet nu lever op til de nyeste krav.

NorthStars teknikere lægger stor vægt på at finish er i høj kvalitet – og helst overgår kundens forventninger. Derfor var glæden også stor, da kirkeværge Niels-Erik Møller udtrykte stor tilfredshed med både det fine installationsarbejde og det nye anlægs lydkvalitet og nemme betjening.