Kina musik til reformationsfejring

Kina musik til reformationsfejring

Kina musik til reformationsfejring

Kina musik til reformationsfejring. Foto: Christine Louw Nielsen, Roskilde Stift.
Kina musik til reformationsfejring. Foto: Christine Louw Nielsen, Roskilde Stift.

Nu er det tre kinesiske kirkemusikere, Zhang Yu, Sun Yuming og Jin Xiaoyun, der sammen med Betty og Peter Arendt afslutter rækken af musikalske besøg.

Sammen opfører de et helt nyskrevet korværk ’Mandarinmessen’ i Roskilde Domkirke søndag den 28. marts kl. 19.30. Med sig har de fem musikere hundrede sangere fra syv sjællandske børne- og ungdomskor.

Glem alt om Pekingoperaen! Her er tale om den smukkeste og mest sødmefyldte musik spillet på sjældne gamle kinesiske strenge- og blæseinstrumenter som kinesisk lut (pipa), kinesiske harper (guzheng og guqin), kinesisk violin (erhu) og kinesiske skalmejer (hulusi og bawu) akkompagneret af orgel og som sagt sunget af danske børn og unge på både mandarin og dansk.

Kirkemusik fra hele verden

Blandt de mange arrangementer i Roskilde Stift i anledningen af den store reformationsfejring 500 år har stiftet haft besøg af udenlandske kirkemusikere fra Latinamerika og Afrika og nu også Asien. De tre besøg er arrangeret i samarbejde med musikerne Betty og Peter Arendt.

I januar 2018 turnerede fire brasilianske lutherske musikere i stiftet. I august 2018 havde stiftet besøg af syv tanzanianske dansere og musikere, der i samarbejde med ungdomskor fra fire sjællandske kirker opførte en stor tanzaniansk messe i en mere end fyldt og kogende Roskilde Domkirke.

Det er biskop Peter Fischer-Møller, der har taget initiativ til disse tre besøg fra den store verden, så reformationsfejringen også kunne blive en anledning til at få et blik ind i protestantiske kirker helt andre steder i verden end i Danmark. Peter Fischer-Møller medvirker selv ved koncerten i Roskilde Domkirke.

Kilde: Roskilde Stift