Varmestyring giver store besparelser

Varmestyring giver store besparelser

Varmestyring giver store besparelser. Jegindø kirke fik installeret varmestyring og sparede både penge og arbejdstimer. Kirken får styr på varmen, og sparer på energien.

Det er konklusionen ved Jegindø Kirke i Struer Provsti efter at man som en af de første kirker i provstiet fik installeret varmestyring fra EG Brandsoft.

Ernst Møller Lauridsen bruger automatisk varmestyring fra EG Brandsoft
Ernst Møller Lauridsen bruger automatisk varmestyring fra EG Brandsoft

– Besparelsen ligger på omkring 20 procent, vurderer Ernst Møller Lauridsen, der gennem de sidste 23 år har fungeret som graver ved Jegindø kirke. – Ikke nok med at vi sparer på energien, men vi beskytter jo også miljøet som en ekstra gode ved at bruge systemet, tilføjer han.

Før havde kirken et manuelt tænd/sluk-system.

– Det bevirkede, at jeg skulle tænde for varmen aftenen inden en begivenhed i kirken. Ligeledes kørte varmen i meget længere tid for at varme kirken op, fortæller Ernst Møller Lauridsen.

Temperatur i kirken

Varmestyring foregår automatisk

Varmestyring giver besparelser fortæller Ernst Møller Lauridsen
Varmestyring giver besparelser fortæller Ernst Møller Lauridsen

– Med det nye system foregår alt automatisk. Når der er lagt en aktivitet ind i kalenderen, skal jeg ikke gøre mere. Varmen tænder på det tidspunkt som er nødvendigt for at få den temperatur, vi har sat som minimum – og slukker selv, når aktiviteten er slut. Og så kan jeg betjene hele systemet fra min smartphone.

I øvrigt styrer systemet også udendørslyset.

– Det er dejlig nemt og bekvemt, og igen giver det en besparelse på vores el regning, smiler Ernst Møller Lauridsen.

2 tanker om "Varmestyring giver store besparelser"

Kommentarer er lukket.