TV til børn på flugt fra krigen i Syrien

SAT7 skole TV i mellemøsten
SAT7 skole TV i mellemøsten

Et nyt revolutionerende tv-program fra SAT-7 skal sikre, at tusindvis af flygtningebørn i Mellemøsten og Nordafrika kan modtage undervisning – på den måde vil SAT-7 modvirke radikalisering

Krigen i Syrien er trådt ind i sit femte år, og millioner af mennesker er på flugt. Skoler er blevet ødelagt, skolesystemet er brudt sammen og tusindvis af børn har måttet vinke farvel til drømmen om en uddannelse.

I Amman, Jordan, har international chef i Bibelselskabet Synne Garff mødt børn, som ikke kom i skole, men som brugte en del af dagen på at se børne-tv fra den arabiske tv-station SAT-7. Derfor er tv’et et godt sted at starte, hvis man vil gøre en forskel for flygtningebørnene.

SAT-7 KIDS har netop lanceret pilotprogrammet Min Skole (eng: My School), der sender skoleundervisning direkte ind i flygtningelejrene og ud til de mange børn, som bor under primitive forhold. Min Skole er professionelt tv, hvor både muslimske og kristne børn kan lære arabisk, engelsk og matematik.

Bibelselskabet støtter SAT-7’s arbejde, og Synne Garff sidder i tv-stationens bestyrelse. Hun er begejstret og tilfreds med resultatet. Der er ikke meget, man kan stille op overfor krigens rædsler, men nu kan man faktisk give de syriske børn en chance, mener hun.

”For et par år siden drøftede jeg den alvorlige situation med SAT-7’s direktør, Terry Ascott. Han lovede at gå videre med ideen om skoleundervisning for  flygtningebørn gennem tv, og siden da er det gået hurtigt. Jeg mener, at uddannelse er en vigtig brik i at forhindre radikalisering af unge i konfliktramte områder, og jeg er imponeret og taknemmelig over holdet bag Min Skole,” fortæller hun.

SAT-7 er en tv-station, som drives af kristne arabere, og kanalens programmer ses dagligt af mellem fem og syv millioner mennesker.

Se en video om skoleprogrammet