Tine Lindhardt planter æbletræ – ligesom Luther ville gøre

Tine Lindhardt planter æbletræ i Odense

En historie fortæller,  at Luther en gang blev spurgt, hvad han ville gøre, hvis verden gik under i morgen. Han skal have svaret ”Så ville jeg plante et æbletræ i dag.” Selvom myten næppe er sand, så beskriver den på udmærket vis Luthers evne til at se modstanderne i øjnene og gøre det, hans samvittighed bød ham. I dette tilfælde altså at plante et træ, der skal vokse før det giver frugt.
Lørdag den 18. april kl. 14.45 planter biskop Tine Lindhardt et æbletræ ved Domkirken i Odense. Træet er et søstertræ til et træ, som står i Lutherbyen Wittenberg.

Biskop Henning Toft Bro planter også træ til minde om Luther

500 træer er plantet i Lutherhaven i Wittenberg, og de skal blomstre i 2017, hvor det er 500 år siden, at Luther slog sine berømte teser op på slotsdøren.

Tanken er, at kirker og trossamfund over hele verden kan adoptere et træ og dermed symbolisere væksten af det kirkelige samarbejde verden over. I november 2014 adopterede Fyens Stift træ nr. 182 – et æbletræ af sorten ”Finkenwerder Herbstprinz”.

Betingelsen for en adoption er, at man planter et søstertræ hjemme hos sig selv. Det er det biskoppen gør, når hun planter et træ af den fynske sort Ingrid Marie.

Det skriftsted, der er valgt i tilknytning til plantning af Fyens Stifts søstertræ til træet i Lutherhaven i Wittenberg, kan læses i Jobs bog kapitel 14 vers 7:

”For et træ er der håb, hvis det fældes, kan det skyde igen; det holder ikke op med at sætte friske skud”

Læs også artiklen: Fynsk præst plantede æbletræ i Lutherhaven

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *