Biskop Henning Toft Bro planter også træ til minde om Luther

Biskop Henning Toft Bro planter også træ til minde om Luther

Biskop Henning Toft Bro har plantet et Luthertræ (egetræ) foran bispegården i Aalborg.

Træplantningen markerer 500-året for Luthers reformation af kirken.

Snart er der plantet en hel Lutherskov rundt om i landet ved bispegårde og kirker.

Biskop Lindhardt planter æbletræ – ligesom Luther

Fra Tyskland over Vive til Aalborg
Det nordjyske træ har sin helt egen historie. For syv år siden var ægteparret Birte og Niels Overgaard sammen med provst Carsten Bøgh fra Vive på studietur til Wittenberg.

Mens de var dernede samlede Niels et agern op og tog med hjem. Det blev plantet, og siden har det vokset sig stort i præstegårdshaven i Vive. Inden det altså onsdag blev flyttet til Aalborg.

”Det er en stor ære og glæde, at træet nu kommer til at stå ved bispegården i Aalborg. Det er der ikke mange mennesker, der bliver til del,” fortæller Niels Overgaard.

Han er tidligere landmand, og er døbt og konfirmeret i Vive Kirke, og hans kone Birte har siddet i menighedsrådet. Hun har fødselsdag, men har bestemt ikke noget imod at blive kaldt til bispegården for at overvære plantningen fra træet. Parret overværede sammen med alle stiftets provster indvielsen af det nordjyske luthertræ.

Foran egetræet bliver der sat en mindeplade, så fremtidige generationer også om 100 år kan se, at reformationen blev fejret i Aalborg.

Reformationsjubilæum
I 2017 er det 500 år siden, at Martin Luther slog sine 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg og startede reformationen. Optakten til dette jubilæum fejres rundt om i verden. I Aalborg Stift har man brygget reformationsøl, man afholder reformationsgudstjeneste den 31. oktober og nu har man også plantet et træ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *