Stenløse Kirke genåbner

Palmesøndag d. 29.marts kl. 11 genåbner Stenløse Kirke efter en omfattende renovering. Det sker med en festgudstjeneste, hvor biskop Tine Lindhardt og provst Paw Kingo Andersen deltager. 

Menighedsrådets har ønsket at give middelalderkirken sine gamle dimensioner og lyset tilbage. Derfor er altertavlen fjernet, og et lille apsisvindue er genåbnet, så Guds lys igen kommer ind fra øst.

Desuden har kirken fået et nyt alter af bornholmsk granit, et nyt kors samt et nyt knæfald. 

”Mottoet for istandsættelsen her været enkelhed, for menighedsrådet mener, at det holder bedst i det lange løb. Vi er meget glade for resultatet, og vi glæder os til komme i kirken igen,” siger menighedsrådsformand Lisbeth Knudsen.

Hele kirkerummet trængte til en kærlig hånd, og det har fået en gennemgribende istandsættelse. Blandt andet er gulvteglene blevet skiftet, el- og varmeanlæg er nyt, der er kalket indvendigt, alt er malet, og der er kommet nye hynder. På loftet er der gennemført en omfattende stabilisering.

Endelig er adgangsforholdene til kirken blevet mere handicapvenlige.

Billedhugger Kirsten Lockenwitz blev efter anbefaling af Akademirådet valgt til at stå for det kunstneriske, dvs. alterbord og kors.

Arkitektfirmaet Clausen & Weber A/S i Svendborg har været rådgivende i hele processen. Når det hele står færdigt vil udgiften beløbe sig til ca. 7 mio. kr.
http://www.fyensstift.dk/ – Seneste nyt