Om at være menneske

Om at være menneske

– et spil, der skaber samtaler om vigtige livsspørgsmål

Om at være menneske - et spil
Om at være menneske – et spil

Om at være menneske er et spil udviklet for at skabe samtaler om vigtige livsspørgsmål, herunder også tro.

Spillet er udviklet af Lise Damkjær, der er civilingeniør, coach og proceskonsulent og medlem af menighedsrådet ved Valby Søndre Sogn i København. Lise har afprøvet spillet i mange forskellige grupper og sammenhænge. Bl.a. har Inge Lise Pedersen, menighedsrådsformand i Lindevang Sogn på Frederiksberg, været med til at afprøve spillet, og hun siger om det:

Det kan være svært at komme i gang med at tale sammen om det, der er tæt på, men spillet fungerede nærmest som en kickstarter, så inden vi så os om, var vi midt i en personlig samtale.

Spillet kan anvendes i både kirkelige og ikke kirkelige sammenhænge. Kirker kan bruge spillet til åbne spilleaftener, samtaleforløb i mindre grupper, til konfirmander og konfirmandforældre, i menighedsrådet, som gave til brudepar og i andre sammenhænge med behov for gode samtaler om store spørgsmål. Derudover kan spillet også bruges sammen med din partner, med venner/veninder, til facilitering af eksistentielle samtaler på arbejdspladsen og som individuel refleksion.

Spillet består af en terning og 108 spørgsmål fordelt på 6 kategorier af kort: Tro, Håb, Kærlighed, Fødsel, Liv og Død.

Spillet spilles i grupper med 2-5 personer. Man spiller typisk 1½-2 timer eller mere afhængig af, hvor dyb snakken skal være. Hver deltager formulerer en udfordring, man gerne vil undersøge i spillet, og så reflekterer man over den gennem spillet. Udfordringen kunne f.eks. være: Hvordan kan jeg være den forælder, jeg gerne vil være? Hvordan løser jeg en konkret konflikt, jeg er i? Hvad er det egentlig, jeg vil? Hvordan kan jeg føle Guds nærvær?

Der medfølger en vejledning med gode råd til spillelederen.

 

En tanke om "Om at være menneske"

Kommentarer er lukket.