Mission Øst kommunikationschef

Mission Øst kommunikationschef. For Karen Bendix har musik, kultur og kommunikation fyldt det meste af hendes arbejdsliv. Nu er hun også i fuld gang ved tasterne for at informere danskerne om hjælpeorganisationen Mission Østs arbejde i syv lande mod øst.

Karen Bendix er ny kommunikationschef i Mission Øst. Foto: Svend Løbner
Karen Bendix er ny kommunikationschef i Mission Øst. Foto: Svend Løbner

Hvad har musik og kommunikation med hinanden at gøre? Meget, hvis man spørger Karen Bendix, der er nyansat kommunikationschef i hjælpeorganisationen Mission Øst.

Begge dele drejer sig om at få et budskab ud, udtrykke sig og nå ud over gelænderet for at engagere mennesker.

Overlevelse i Mosul med Mission Øst

Mission Øst kommunikationschef

Karen Bendix har arbejdet med kommunikation, musik og kultur i mange år. Hun har bl.a. sunget i kirkekor i Fredens Kirke og spiller selv både guitar og klaver. Nu er hun ansat som kommunikationschef i den voksende hjælpeorganisation Mission Øst. Her skal hun søsætte en kommunikationsstrategi, der sikrer, at danskerne får aktuel og fyldestgørende information på alle medieplatforme om nødhjælps- og udviklingsarbejdet i Armenien, Irak, Tadsjikistan, Nepal, Afghanistan, Myanmar og Nordkorea.

Læs om Mission Øst

Kvik ved tasterne

Karen Bendix Mission Øst kommunikationschef

Hun er selv kvik ved tasterne, da hun kommer fra en stilling som kommunikationsansvarlig og chefredaktør i Dansk Musiker Forbund. Her har hun haft fingrene nede i medlemsbladet Musikeren og sørget for en lind strøm af information til medlemmerne gennem hjemmeside, nyhedsbreve og sociale medier.

Karen Bendix er cand.mag. i musik- og medievidenskab fra København Universitet. Derudover har hun taget en journalistuddannelse og en kommunikationsuddannelse inden for strategisk kommunikation på journalistuddannelsens kursusafdeling, Update. For lige at toppe det er hun i gang med en diplomuddannelse i ledelse inden for DJØF.

Hvad fik dig til at søge stillingen i Mission Øst?

– Det er primært  hele den internationale del af det. At få mulighed for at se ud over de danske grænser, få indsigt i de udfordringer udsatte mennesker oplever og synliggøre det i både ind- og udland er både spændende og nødvendigt.

– I Mission Øst arbejder vi både med nødhjælp og bæredygtig udvikling fra kontorerne i Hellerup, Bruxelles og Berlin og ude i landene, hvor folk har brug for hjælp. Det giver en ekstra dimension i mit daglige arbejde, at jeg kan være med til at formidle og synliggøre det arbejde min kollega i Nordøstafghanistan udfører og den hjælp, det giver de mennesker, der har behov for det.

Vil gøre verden til et bedre sted

Karen Bendix bor sammen med sine to teenagebørn i folkeskolealderen. Fritiden går blandt andet med vinterbadning, yoga, familie og venner og – ikke mindst – udlandsrejser.

For udblik må hun have. Både musikalsk, hvor hun tit går til festivaler og koncerter. Og kulturen generelt, hvor hun kan lide at gå til udstilling og engagerer sig i kulturforeninger. Og det samfundsmæssige og politiske engagement, hvor hun brænder for at gøre verden til et bedre sted.

Det er her, Mission Øst kommer ind i billedet.

– Folk skal vide, hvem Mission Øst er, og hvilken sag vi arbejder for: At nå ud til de mest ufremkommelige egne af verden og hjælpe de børn og familier, der har allerstørst behov.