Ministre i samråd om ordentlig konfirmationsundervisning

Folketingets Kirkeudvalg har kaldt kirkeminister Marianne Jelved og undervisningsminister Christine Antorini i åbent samråd om vilkårene for at lave en ordentlig konfirmationsundervisning efter den nye folkeskolereform. Samrådet er åbent for alle og finder sted den 14. januar 2015.
Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Christian Langballe (DF), og lyder sådan: 

  • Det lader til at vilkårene for at lave en ordentlig konfirmationsundervisning er blevet åbenlyst forringet som følge af skolereformen, hvorfor kirkeministeren bedes redegøre for, hvordan vilkårene i dag er for folkekirkens præster i forhold til at yde en ordentlig konfirmationsundervisning, der foregår ugentlig og vedholdende?
  • Kan kirkeministeren oplyse, hvor mange færre konfirmander, der er på landsplan, som følge af skolereformen?
  • Kan ministeren oplyse, hvor mange præster, der har måttet flytte konfirmationsundervisningen til efter kl. 16, og har det betydet en nedgang i forhold til antallet af konfirmander?
  • Hvordan vil kirkeministeren, dvs. regeringen, understøtte folkekirken i bestræbelsen på at skabe ordentlige vilkår for konfirmandundervisningen?
  • Er det ifølge undervisningsministeren godt eller skidt, at konfirmationsundervisningen lægges efter kl. 16.00 og er det lovmedholdeligt
  • Er folkeskolen ifølge undervisningsministeren på nogen måde forpligtet på at understøtte folkekirken eller betragtes folkekirken på linje med den katolske kirke eller de islamiske trossamfund?
  • Hvad vil undervisningsministeren gøre for at skabe ordentlige vilkår for konfirmationsundervisningen?

 
Se mere på folketingets hjemmeside – klikher

Læs også: Vejledning om børnekonfirmandundervisning og konfirmationsforberedelse 

http://www.fyensstift.dk/ – Seneste nyt