Domprovsten stiller op til bispevalg i Århus

Henrik Wigh-Poulsen har været domprovst i Odense siden 2008, og han er en erfaren mand, der tidligere har været blandt andet højskolelærer, tekstforfatter på et reklamebureau og leder af Grundtvig-Akademiet. 

Henrik Wigh-Poulsen vil fastholde ”forskelligheden” i folkekirken, og han går til valg på, at vi skal ville rumme hinanden. 

”Folkekirkens store styrke er forskelligheden, at der er plads til andre måder at holde gudstjeneste på, andre måder at læse bibelen på, andre måder at leve med hinanden på. Folkekirkens største udfordring er faren for, at vi ikke gider rumme hinandens forskelligheder mere,” siger han. 

Henrik Wigh-Poulsen er født 1959 i Randers og vokset op i Vejlby og Ålsø ved Grenå, hvor hans far var præst og provst. Han er gift med provst Grete Wigh-Poulsen (Kolding provsti) og har tre sønner. 

Foruden Henrik Wigh-Poulsen har forstander på Diakonhøjskolen Jens Maibom, meldt sit kandidatur til bispeembedet i Århus, når Kjeld Holm år på pension næste år.  

Læs mere om Henrik Wigh-Poulsen på hjemmesiden www.aarhusbiskop.dk og Facebooksiden ”Bispekandidat Henrik Wigh-Poulsen”. 

Læs pressemeddelelse – klik her
http://www.fyensstift.dk/ – Seneste nyt