Menighedsråd møder leverandører på fagmesse

Danmarks første fagmesse og indkøbsmesse for kirken

Den 12.-13. november 2014 har MESSE C i Fredericia premiere på ”Kirkens Forum”

Kirkens Forum er tænkt som samlingssted for både menighedsrådsmedlemmer, præster, kirketjenere, kordegne, organister, gravere med videre – og for kirkens mange leverandører og samarbejdspartnere.

De danske kirker  omsætter for næsten otte milliarder kroner årligt, og heraf er der driftsudgifter på næsten 2,5 milliarder kroner og anlægsudgifter på cirka en milliard kroner. Anlægsarbejder er blandt andet restaureringer og andre større istandsættelser, nybyggeri og større nyanskaffelser af inventar.

– Det er med andre ord et ganske stort system, og der mangler efter vores opfattelse et samlende forum, hvor alle aktører i og omkring kirken kan sætte hinanden stævne og samle ny inspiration med hensyn til  produkter, serviceydelser og processer, siger Hanne Iversen, projektleder i MESSE C.

Feltet af potentielle udstillere er meget bredt: ”Indendørs” kan det eksempelvis være alt fra leverandører af altervin, messehageler, salmebøger og møbler til lyd- og billedudstyr, kunst, klokkeanlæg og kirkesølv. Udenfor bruges en bred vifte af maskiner, værktøj, materialer til kalkning, blytækning med videre.

– Desuden er der jo en lang række øvrige aktiviteter inden for det kirkelige område så som rejser, forlag, kulturelle tilbud, konsulentydelser, rådgivning og undervisning, IT- og regnskabssystemer og meget andet, konstaterer Hanne Iversen. Hun tilføjer, at messen vil sætte særlig fokus på grøn, energirigtig opvarmning samt på rationel kirkedrift generelt.

Ifølge Hanne Iversen har de potentielle deltagere taget rigtig flot imod den nye messe. Der er allerede mange firmaer på udstillerlisten og også fra menighedsråd har der lydt roser til konceptet.

– De forvalter ofte ganske store budgetter, men kan måske savne overblik over, hvad der bedst kan svare sig i forhold til lokale forhold og økonomi. Så man glæder sig til at få et forum, hvor man på ét sted kan sammenligne en bred vifte af produkter og services – samt få faglig sparring og inspiration sammen med andre aktører på området, fortæller Hanne Iversen.

Terminen for Kirkens Forum er valgt, så den ligger før den travle advents- og juletid, men i god tid inden det følgende års budgetgodkendelser i menighedsråd og provstier.

Der er gratis adgang til fagmessen for relevante fagpersoner og menighedsråd.

Se mere på www.kirkensforum.dk

 

  • YDERLIGERE OPLYSNINGER:  Projektleder Hanne Iversen, MESSE C, hi@messec.dk, telefon 75 92 25 66.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *