Marianne Christiansen biskop i Haderslev

Marianne Christiansen biskop i Haderslev

– Jeg er glad for valget og ydmyg over for opgaven. Jeg håber jeg kan være til gavn for evangeliets forkyndelse sammen med menighederne i Haderslev stift, siger Marianne Christiansen til folkekirken.dk. – Jeg vil gerne takke Peter Hedegaard og de øvrige kandidater og menighedsrådene for gode og engagerede samtaler i valgkampen. De lover godt for folkekirkens fremtid, udtaler valgets vinder.
Stolt over folkekirkens demokrati
691 af de 1192 gyldige stemmer gik til den 49-årige sognepræst i Løgumkloster, mens modkandidaten Peter Hedegaard fik 460 stemmer. Han ønsker den nyvalgte biskop til lykke:

– Jeg tog til Haderslev for at være en god taber eller en glad vinder. I dag er der grund til at kippe med flaget og være stolte over folkekirkens demokrati. Vi har ført en sober og ordentlig valgkamp med gode diskussioner. En stemmeprocent på over 90 viser, at folk langt fra er ligeglade med deres kirke, slutter Peter Hedegaard.    Igen høj valgdeltagelse 1200 af de 1329 stemmeberettigede ved bispevalget i Haderslev stift havde afgivet deres stemme, hvilket giver en valgdeltagelse på 90,3 procent. Til sammenligning var valgdeltagelsen ved bispevalget sidste år i Fyens Stift 91,56 procent, mens den i Københavns Stift i 2009 var på 85,7 procent. Af de 1200 afgivne stemmer var 41 stemmer blanke.

Marianne Christiansen har siden 2011 været sognepræst i Løgumkloster Kirke. Hun kom fra et præsteembede i Thisted, og har dertil erfaring fra stillinger som provst og lektor ved folkekirkens præsteuddannelser i sin baggage.
  

Hun indsættes søndag d. 12. maj ved bispevielse i Haderslev Domkirke Læs mere om bispevalget på Haderslev Stifts hjemmeside Folkekirken.dk – Seneste nyt