Kirkedage i Aalborg – Næste kirkedage København 2016

Danske kirkedage
Danske kirkedage

Kæmpe kirkefestival i Aalborg

Danske Kirkedage den 9. til 12. maj 2013 med 4.500 deltagere til åbningsgudstjenesten i Gigantium 

3.178 betalende deltagere til Danske Kirkedage, 1.300 til arrangementer på havnefronten. Afslutningsgudstjenesten fik afsluttet kirkedagene, og staffetten blev overdraget til Københavns Stift, der er værter for kirkedagene om tre år.

Kirkernes svar på Roskilde Festival. Sådan kalder folk Danske Kirkedage. Og med det mangfoldige program er der noget om det:

Over 200 events på fire dage. Koncert med Chris Minh Doky og Klarup Pigekor, foredrag med Jens Smærup Sørensen og Leonard-Cohen-gudstjeneste for blot at nævne nogle få. Danske Kirkedage er centreret ved Aalborg Kongres- og Kulturcenter, men også vil dominere byens havnefront.

Internationale toptalere
En række internationale hovedtalere er den del af programmet. Stortingspræst Per Arne Dahl fra Norge var med i sorgarbejdet efter Utøya, han skal tale om at rejse sig efter en rystelse. Som nation og person.

Biskop Munib Younan er biskop i Jerusalem og præsident for Det Lutherske Verdensforbund (143 medlemskirker i 79 lande, 70 millioner medlemmer). Younan fortæller ud fra et mellemøstligt perspektiv om, hvordan kirkerne kan være med til at forandre samfundet.

Glen H. Stassen er professer i teologi fra Fuller Theological Seminary i USA. Han har gennem en årrække beskæftiget sig med, hvordan sikrer en retfærdig fred og undgår krig. Han er netop nomineret til en international menneskerettighedspris for sit arbejde.

Olav Fykse Tveit rejser til daglig hele verden rundt i sit virke som generalsekretær for Kirkernes Verdensråd, hvis medlemskirker udgør 500 millioner kristne (345 kirker i 110 lande). Tveit taler om kirkernes rolle i en moderne verden.

Ud over hovedtalerne medvirker der internationale gæster fra bl.a. Syrien, Egypten og Kina.

Folkekirken på kirkedage delte cupcakes ud
Folkekirken på kirkedage delte cupcakes ud

Fest på havnefronten
Kirkedagene åbner sig fredag og lørdag mod byen på havnefronten ved Utzon Center. Gospel med Julie Lindell, svenske kristne cowboys og en rodeotyr er sammen med en række festivaltelte med til at sikre et alsidigt program for alle i byen. Denne del af kirkedagene er gratis. Til de øvrige arrangementer kan dagsbiletter købes i Aalborg Kultur- og Kongrescenter.

Gigantisk åbningsgudstjeneste
Kirkefesten starter med en kæmpe gudstjeneste i sportshallen Gigantium den 9. maj kl. 15.30. Thisted Kirkes Drenge- og Mandskor, 19 balletpiger, 100 korsangere, et bigband og en salme skrevet specielt til lejligheden af Holger Lissner søger for en storslået gudstjeneste i utraditionelle rammer.

Danske Kirkedage
er det største fælleskirkelige arrangement i Danmark og finder sted hvert tredje år i Kristi himmelfartsferien. Næste gang er i Aalborg den 9. til 12. maj. Sidste gang Danske Kirkedage blev afholdt i Nordjylland var i 1980 i Aalborg. Næste kirkedage foregår i København 2016 www.kirkedage.dk