Fyens Stift får migrantpræst


Hun skal som præst knytte de kristne migrantmenigheder og folkekirken tættere sammen, og desuden tage initiativ til, at ikke kristne migranter i Fyens Stift får kendskab til Folkekirken. 

”De kristne migrantmenigheder ser jeg som en ubetinget berigelse for den danske folkekirke, og jeg vil gøre mit til, at vi som folkekirke tager så godt imod disse kristne menigheder, som vi overhovedet kan. Der forekommer naturligvis forskelle i såvel teologi som liturgi, tradition som praksis, men fælles for folkekirken som menighed og migrantmenighederne er, at vi sammen bekender Jesus Kristus som Herre,” siger Maria Astrid True og fortsætter: 

”Jeg vil gå til mit nye arbejde med ydmyghed, og derfor ikke komme med store programerklæringer på nuværende tidspunkt. Det første, jeg vil gøre, er at skabe personlig kontakt med migrantmenighederne, mine kommende kollegaer, den nye migrantvalgmenighed og andre samarbejdspartnere.” 

Biskop Tine Lindhardt har taget initiativ til ansættelsen, og hun glæder sig til samarbejdet med den nye migrantpræst og til kontakten med migranterne. 

”Jeg er sikker på, at det kan blive til gensidig inspiration. Vi kan som folkekirke blive klogere af at tale med migrantmenighederne, og de kan givet også have glæde af at tale med os. Så vi skal tage godt imod dem, gå i dialog med dem, lære af dem og fortælle dem om vores danske folkekirke. Man bliver klogere af at tale med andre,” siger hun. 

Migrantpræst Maria Astrid True tilknyttes i indkøringsperioden Sankt Knuds Sogn i Odense. Hun skal deltage i det samlede migrantarbejde i Fyens Stift, som også omfatter Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde i Odense.  

Fakta om Maria Astrid True: 
• Uddannet cand. theol. fra Aarhus Universitet 2009. • Kvoteansat sognepræst i Fårup og Sabroe sogne vest for Århus fra 2011-2012. • Har boet i Sverige, Tyskland og Australien ad flere omgange, hvor hun var involveret i den danske kirke i Australien. • Er gift og har to børn, bor pt. i Århus, men flytter til Odense snarest.  Se mere – klik her
http://www.fyensstift.dk/ – Seneste nyt