Datasikkerhed og menighedsråd

Datasikkerhed og menighedsråd

Datasikkerhed og menighedsråd

Datasikkerhed er også en opgave for menighedsråd. Den 25. maj er der nye regler for databehandling.

Datasikkerhed og menighedsråd
Datasikkerhed og menighedsråd

Det regler, som skal beskytte personoplysninger for alle i EU.

ChurchDesk har lavet en guide til GDPR for kirker og sogne. Den kan hentes her. 

Nu skal der være styr på, hvilke personoplysninger der er gemt. Hvilke personoplysninger man må gemme og hvem der må se hvad.

En hovedregel er, at man kun må gemme og se data, som man har brug for. Hvis menighedsrådet eller organisten f.eks. gemmer personoplysninger om et kirkekor, som ikke længere er aktivt, så skal disse oplysninger slettes.

Menighedsrådsforeningen oplyser:

Folkekirkens It har truffet aftale med EG-Brandsoft om, at databehandleraftaler – baseret på Datatilsynets standard databehandleraftale – vil kunne indgås elektronisk på den digitale arbejdsplads. Det er forventningen, at denne mulighed også vil omfatte andre leverandører til folkekirken, bl.a. SkovboData, ChurchDesk og Danmarks Kirkelige Mediecenter. Folkekirkens It oplyser, at der følger mere information om aftalerne på Den Digitale Arbejdsplads, og at de forventer at aftalerne kan underskrives i midten af maj.

På  Den Digitale Arbejdsplads kan menighedsråd og medarbejdere læse mere. Læs på menighedsrådsforeningens hjemmeside

Persondataforordning rammer menighedsråd 

Persondataforordning rammer menighedsråd. Det er alvor. Det er snart. Det gælder alle, som har persondata – og dermed også menighedsråd. Det kan få voldsomme konsekvenser, hvis ikke man er beredt. Kirken er en del af samfundet og underlagt samfundets love, så det gælder altså også kirken! Efter den 25. maj 2018 ser denne del af verden helt anderledes ud.

 

Poul Langagergaard gæsteblogger om persondataforordningen, der rammer menighedsråd
Poul Langagergaard gæsteblogger om persondataforordningen, der rammer menighedsråd

Er dit MR beredt? Hvis nej – så har jeres MR faktisk travlt, for 25. maj er lige om hjørnet! , skriver Poul Langagergaard i blogindlæg på www.kirkepartner.dk