Folkekirken er i fin form, siger kirkeministeren

Folkekirken er i fin form, siger kirkeministeren

Folkekirken er i fin form og har et godt ry og ganske få fjender. Og folkekirken er styret af frivillige og findes i overalt i det ganske land.

Kirkeminister Bertel Haarder talte til menighedsrådene på årsmødet i Nyborg ved Landsforeningens årsmøde 10. juni.
Folkekirken er i fin form, siger Kirkeminister Bertel Haarder
Folkekirken er i fin form, siger Kirkeminister Bertel Haarder

– Jeg blev så glad mandag morgen, da jeg var med Go’morgen Danmark sammen med Paula Larrain for at præsentere mit forslag om en danmarkskanon. Paula Larrain beskrev, hvordan hun som barn oplevede Danmark som et kulturløst samfund, og når hun skulle beskrive. hvad der har formet os som danskere, og hvad vi skal have med i fremtiden, så satte hun folkekirken øverst. Det er i kirken, hun mødte dansk kultur og oplevede, at danskerne ikke er kulturløse, sagde han glad.

Spørg en du kender
Kirkeministeren opfordrede menighedsrådsmedlemmerne til at finde nogen de kender, der vil stille sig til rådighed for denne tusindår gamle kulturinstitution, som folkekirken er. Så prik til venner, naboer og bekendte og agtede personer i omgangskredsen.

Kirkeskatten ned og dåbstallet op!

– Der er eksempler på overdrevent forbrug, men der er også rigtigt gode eksempler på det modsatte, hvor sogne er fundet sammen og har gjort tingene billigere. Vi bliver nødt til at se på det med udgifterne, som mange steder kan bringes ned. Jeg er glad for, at kirkeskatten er kommet lidt ned, men mit slogan er: Kirkeskatten ned og dåbstallet op!

En tanke om "Folkekirken er i fin form, siger kirkeministeren"

Kommentarer er lukket.