Michala Linn

ADRESSE & KONTAKT


Adresse

Askov, Danmark

GPS

55.470829867612, 9.0961821725949


ÅBNINGSTIDER

ER DET DIN SIDE?


Alle kan få noget ud af at høre klassisk musik! Sådan lyder det fra den klassiske pianist Michala Linn. Men der ligger en formidlingsopgave hos musikeren, hvis den klassiske musik skal nå ud til et bredere publikum. Og netop det formidlingsgreb er Michala optaget af, når hun tager ud og spiller koncerter.

Michala Linn er uddannet klassisk pianist fra Syddansk Musikkonservatorium, hvor hun har studeret hos de anerkendte koncertpianister John Damgaard og Christina Bjørkøe. Efter et længere udlandsophold på det franske kloster Taizé og i kulturbyen Berlin, er Michala nu vendt tilbage til Danmark for at fortsætte sine konservatoriestudier. Denne gang på en overbygning i performance og entreprenørskab i Esbjerg. For nytænkningen af klassisk musik er et livslangt projekt.

Michala Linn har især studeret alment kendte mestre som Mozart, Beethoven, Schubert og Brahms:

”Jeg er forelsket i klarheden og letheden i den wienerklassiske musik. Den har et næsten overjordisk udtryk i sin enkelthed og renhed. Den romantiske musiks store følelser og inderlighed bliver jeg heller aldrig træt af. Og så er der også plads til en vis portion melankoli,” fortæller den 28-årige pianist.

Men fremadrettet er det kvindernes tur til at komme på repertoiret:

”Jeg har spillet klaver, siden jeg var 5 år gammel, men jeg har aldrig spillet musik af en kvindelig komponist,” fortæller Michala. ”Som ung kvinde i 2020 var det et chok at indse, at jeg har overset mit eget køn på den måde.” Det har fået Michala til at vie de næste år til at opbygge et kvindeligt repertoire:

”Det findes masser af dygtige kvinder i musikhistorien! Mest kendte er Clara Schumann og Fanny Mendelssohn, fordi de allerede tilhørte anerkendte musikerfamilier. Men blandt andre de franske søstre Lilli og Nadia Boulanger og amerikanske Amy Beach har også skrevet nogle meget smukke værker. Og de fortjener at blive spillet,” fortæller hun.

Michala holder også foredrag om klassisk musik, klassiske komponister og livet som musiker.

Hjemmeside

PRODUKTER & SERVICE

PLACERING PÅ KORT

KONTAKT OS

NEW SEARCH

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *