Michala Linn

ADRESSE & KONTAKT


Adresse

Marslevvej 79, 2.th, 5700 Svendborg

GPS

55.470829867612, 9.0961821725949


ÅBNINGSTIDER

ER DET DIN SIDE?


Pianist Michala Linn turnerer Danmark tyndt med koncertforedraget “Uhørte kvinder’. Her spiller hun musik komponeret af historiens oversete kvindelige komponister. Indimellem stykkerne fortæller hun om kvindernes historie, deres kamp for at blive hørt.

”Jeg har spillet klaver, siden jeg var 5 år gammel, men det var først efter konservatoriet, at det gik op for mig, at jeg udelukkende havde spillet musik af mænd,” fortæller Michala.

Michala Linn pianist

Michala Linn er uddannet klassisk pianist fra Syddansk Musikkonservatorium, hvor hun har studeret hos de anerkendte koncertpianister John Damgaard og Christina Bjørkøe. Siden 2021 har hun studeret hos Clara Schumann-ekspert, Lucy Parham, der til daglig er professor på Guildhall School of Music i London. Her fordyber hun sig udelukkende i værker skrevet af kvindelige komponister, som Clara Schumann, Fanny Mendelssohn, Agathe Backer Grøndahl og danske Tekla Wandall Griebel. 

Arbejdet med de “uhørte kvinder’ overrasker til stadighed

“Det er kommet bag på mig, at ligestilling ikke bare handler om ligeløn og repræsentation, men også om definitionsmagten; Hvad er god musik? Det er traditionelt set defineret af mænd og har den dag i dag indflydelse på, hvad der bliver undervist i på konservatorierne og opført i koncertsalene verden over,” fortæller hun.

I 2023 skabte Michala Linn og mezzosopran Jara Kanzler Hemmet Duo Nord, der spiller lieder af kvindelige komponister:

“Jeg havde længe troet, at den musik, man hørte i dag, var en boullionterning af den bedste musik, der var skrevet gennem tiden. Men jeg fandt ud af, at sådan er det jo egentlig ikke!”, lyder det fra sopranen. 

Hør for eksempel en smuk lied af Clara Schumann

Fra tidligere koncertarrangører lyder det:

“Tak, Michala Linn, for en vidunderlig koncert. Tak for de mange tankevækkende ord og for at åbne de kvindelige komponisters verden for os.”

Finn Damgaard, præst i Vor Frelser Kirke på Christianshavn. 

“Koncerten var en lise at være med til. Virkelig flot musik, glimrende fremført af Michala Linn. Og så det ekstra mellem numrene; oplysning om komponisterne, tanker om hvordan det med at være kvinde har medført en urimelig grad af usynliggørelse.”

Arngeir Langås, generalsekretær i Den Danske Brødremenighed.

Både Michala Linn og Duo Nord kan bookes til koncert og foredrag. 

Vi bliver fattigere uden kvinders musik

Hjemmeside

Michala spiller uhørte kvindelige komponister – Kirkepartner

PRODUKTER & SERVICE

PLACERING PÅ KORT

KONTAKT OS

NEW SEARCH

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *