Kirkeministeriet

ADRESSE & KONTAKT


Adresse

Frederiksholms Kanal 21, 1220 København, Denmark

GPS

55.674207, 12.578197


ÅBNINGSTIDER

ER DET DIN SIDE?


Kirkeministeriet
Om ministeriet

Kirkeministeriet i Danmark spiller en central rolle i administrationen af folkekirken og dens aktiviteter. Ministeriet håndterer en bred vifte af opgaver, fra juridiske spørgsmål til økonomisk styring og klimainitiativer.

For eksempel har ministeriet for nylig gennemført en omfattende klimakortlægning, som vil informere folkekirkens arbejde med at reducere CO2-udslip og øge biodiversiteten.

Derudover tilbyder ministeriets hjemmeside en række vejledninger, der dækker alt fra forsikringsordninger til præsters arbejdsvilkår. For dem, der søger direkte kontakt, er Kirkeministeriets adresse og telefonnummer let tilgængelige online.

Ministeriet er også ansvarligt for økonomiske transaktioner og kan kontaktes via Økonomikontoret for spørgsmål relateret til elektroniske fakturaer.

Folkekirken :

Om folkekirken, Økonomi, Borgerinformation, Ministeriets publikationer i form af betænkninger og rapporter, vejledninger og andre publikationer. Regelsamling, herunder lovforslag i høring.

Den 1. januar 2015 var 4.400.754 af de i alt 5.659.715 indbyggere i Danmark medlemmer af den danske folkekirke. Det svarer til 77,8 % af alle indbyggere. Og folkekirken er til stede over alt i Danmark. Der er 2.354 kirker og 2.123 sogne, der er samlet i 104 provstier, som igen indgår i et af de 10 stifter.

Find oplysninger om:

  • sogne, provstier og stifter.
  • statistik for medlemstal og kirkelige handlinger for hele landet samt for hvert af de 10 stifter samt tal for og beskrivelse af folkekirkens økonomi,
  • de forskellige valg i folkekirken: til menighedsråd, til provstiudvalg og til stiftsudvalg samt bispevalg
  • de forskellige typer af stillinger i folkekirken samt opslag af ledige præstestillinger.

Se også folkekirkens egen hjemmeside www.folkekirken.dk

Kirkeministeren 

Kirkeministeriets Vejledninger og Kontaktoplysninger – Kirkepartner

Kirkeministeriet i Danmark spiller en central rolle i forvaltningen af folkekirken og andre religiøse anliggender. Med Morten Dahlin som den nuværende kirkeminister siden november 2023, fokuserer ministeriet på at udvikle bæredygtige finansieringsmodeller for kirken og styrke dens bidrag til den danske kulturarv. Ministeriet, som har rødder tilbage til 1916, arbejder også med lovgivningsinitiativer og koordinering af budgetter og personaleadministration, hvilket understøtter folkekirkens vigtige rolle i det danske samfund.

 width=

Læs interview med kirkeminister Mette Bock i Kirkepartner Magasin

Kirkepartner_feb_2017. (pdf)

Nyheder

Kort beskrivelse af håndteringen af livets begivenheder såsom fødsels, dåb, konfirmation, vielse, dødsfald og begravelse.

Kirkestatistik.

PRODUKTER & SERVICE

PLACERING PÅ KORT

KONTAKT OS

NEW SEARCH

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *