Ulla Morre Bidstrup ny leder på Pastoralseminariet

Ulla Morre Bidstrup
Ulla Morre Bidstrup. Foto Thorsager Kirke

Ulla Morre Bidstrup bliver ny leder på Pastoralseminariet i København.

Ulla Morre Bidstrup bliver samtidigt uddannelseskoordinator for Folkekirkens Uddannelses-og Videnscenter.

– Præster skal være bedre til at tale til hele folket, mener Ulla Morre Bidstrup. De skal ikke uddannes på en pølsefabrik, siger hun til Kristeligt Dagblad. 

Ulla Morre Bidstrup er  ph.d i teologi fra på en afhandling om de kirkelige handlingers betydning.

Hun været sognepræst to steder på Djursland i henholdsvis Ålsø-Hoed-Vejlby-Homå og i Thorsager-Bregnet.

I 2006 blev hun lektor på Pastoralseminariet i Århus. Her har hun undervist i liturgik og kasualier (de kirkelige handlinger). Hun har været engageret i at udvikle forholdet mellem praktik og teori i uddannelsen. Pastoralseminariet er præsternes praktiske uddannelsessted, hvorimod teologi læres på Aarhus og Københavns universiteter.

Ulla Morre Bidstrup er forfatter til flere praktisk teologiske bøger. Hun er styrelsesmedlem i Grundtvigsk Forum og er den danske folkekirkes advisor i Det Lutherske Verdensforbund. Ulla Morre Bidstrup har haft sæde i det kirkeministerielle udvalg om et folkekirkeligt videnscenter og senest i udvalget om den folkekirkelige struktur, som afleverede sit forslag dette forår. Hun har desuden bifag i litteraturhistorie og er meget brugt som foredragsholder m.m.

De pastorale uddannelsesinstitutioner i Løgumkloster, København og Århus fusionerede med årsskiftet til Folkekirkens Uddannelses og Videnscenter.

Hans Vium Mikkelsen tiltrådte som fælles rektor med udgangspunkt i Løgumkloster.

Den nye struktur betyder, at de tre institutioner skal arbejde sammen på tværs. Det gælder omkring uddannelse; fra pastoralseminarium over en obligatorisk efteruddannelse til den frie efteruddannelse for præster og uddannelsesforløb for særlige grupper så som provster, kultur- og kirkemedarbejdere m.m..

Det gælder samtidig videns og udviklingsområdet centreret omkring det nye folkekirkelige videnscenter, der bliver placeret i Århus.

 

Skriv et svar