SAT-7 bringer matematik og næstekærlighed til flygtningebørn

Flere millioner børn er på flugt i Mellemøsten og Nordafrika. ´My School´ sender matematik-, engelsk- og arabiskundervisning ind i flygtningelejrene via satellit.I april lancerede SAT-7 skoleprogrammet ´My School´, som hver formiddag klokken 10 sender arabisk-, matematik- og engelskundervisning ud til millioner af flygtningebørn i Mellemøsten.

De tre lærere, der præsenterer ´My School´-programmerne, er alle kvalificerede undervisere og eksperter i at undervise børn, der lever under vanskelige vilkår.

”Jeg vil gerne vise børnene respekt, elske dem og undervise dem – ligesom Jesus gjorde. ´My School´ er en stor mulighed, vi har fået,” siger Grace, en af de tre undervisere.

Sham, en anden af underviserne, understreger, at netop næstekærlighedsaspektet er en stor del af ´My School´-programmerne.

”Undervisningen er meget vigtig for børnenes udvikling. Samtidig er det også vigtigt, at vi viser, at vi holder af dem, og at vi viser dem Guds kærlighed,” siger hun.

My School

  • ´My School´ sendes 1½ time klokken 10.00 alle hverdage og genudsendes klokken 17.00 og 04.00.
  • ´My School´ indeholder undervisning i fagene arabisk, matematik og engelsk.
  • ´My School´ når ud til 25 lande med en befolkning på omkring 500 millioner, hvoraf cirka 300 millioner kan se satellit-tv.

Når Grace og Sham går rundt i Beirut, oplever de ofte, at børn kommer løbende for at sige, at de har set dem i tv. Eller at de viser deres familie og kammerater, at ”det er dem, vi ser på skærmen”.

Forældrene, som Sham og Grace møder på gaden, fortæller også, at de følger med i My School. Mange giver udtryk for, at det er godt, der kommer udsendelser med så vigtigt et indhold for børnene. Udsendelserne giver børnene en indholdsrig formiddag, og bagefter øver de også opgaverne med hinanden, så det bliver en del af deres leg.

4,5 millioner syriske flygtningebørn

At ´My School´ giver mening, er der ingen tvivl om.

”For børn, der lever midt i katastrofer, er skolegang en livline. Det at kunne fortsætte med at lære giver børnene en følelse af normalitet, som kan hjælpe dem med at overvinde traumatiske oplevelser. Det er en investering, ikke kun i de enkelte børn, men i deres landes fremtidige styrke,” siger Josephine Bourne, leder af UNICEFs globale uddannelsesprogrammer.

Alene på grund af borgerkrigen i Syrien er der i øjeblikket 4,5 millioner børn på flugt. Nogle af disse børn kan ikke gå i skole, fordi der simpelthen er mangel på skoler i flygtningelejrene – eller der, hvor de opholder sig. Andre børn i området bliver forhindret i skolegang, fordi de:

  • sendes i kamp
  • bruges til salg af sex
  • skal arbejde for at familien har en indtægt
  • lever med traumatiske oplevelser
  • lever alene, da de har mistet forbindelsen til familien
  • bliver tidligt gift

Da der findes satellit-tv i mange flygtningelejre, og da de fleste husstande i Mellemøsten har adgang til satellit-tv, giver ´My School´ gode muligheder for at nå rigtig mange børn med skoleundervisning.

SAT-7 har mange ideer til, hvordan konceptet kan udvikle sig. Et af de første mål er, at hvert skoleår afsluttes med en prøve, som giver adgang til næste skoletrin.

Der skal imidlertid mange økonomiske midler til at drive et sådant projekt. Derfor vil vi selvfølgelig gerne opfordre alle til at støtte SAT-7, så arbejdet kan fortsætte for blandt andet flygtningebørnene.

Tak for en god gave.


Støt Projekt 0004: SAT-7 nu!

 


Ebola-nyheder fra BBCRelateret


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Mission Afrika