Renovering af Stenløse Kirke lukker solen ind

Stenløse kirke alterparti
Stenløse kirke alterparti


Renovering af Stenløse Kirke lukker solen ind

Altertavlen er fjernet, og et lille apsisvindue er genåbnet, så Guds lys igen kommer ind fra øst.

Menighedsrådets har villet give kirken sit middelalder præg tilbage og lukke lyset ind.

”Mottoet for istandsættelsen her været enkelhed, for menighedsrådet mener, at det holder bedst i det lange løb. Vi er meget glade for resultatet, og vi glæder os til komme i kirken igen,” siger menighedsrådsformand Lisbeth Knudsen.

Kirken fået et nyt alter af bornholmsk granit, et nyt kors samt et nyt knæfald. Hele kirkerummet trængte til en kærlig hånd, og det har fået en gennemgribende istandsættelse. Blandt andet er gulvteglene blevet skiftet, el- og varmeanlæg er nyt, der er kalket indvendigt, alt er malet, og der er kommet nye hynder. På loftet er der gennemført en omfattende stabilisering.
Endelig er adgangsforholdene til kirken blevet mere handicapvenlige.
Billedhugger Kirsten Lockenwitz blev efter anbefaling af Akademirådet valgt til at stå for det kunstneriske, dvs. alterbord og kors.
Arkitektfirmaet Clausen & Weber A/S i Svendborg har været rådgiver. Prisen for renoveringen er cirka syv millioner kroner.

Stenløse Kirke blev genåbnet Palmesøndag efter den omfattende renovering ved en festgudstjeneste, hvor biskop Tine Lindhardt og provst Paw Kingo Andersen deltog.
http://www.fyensstift.dk/ -Læs biskop Tine Lindhardts tale ved genåbningen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *