Nu kan du cykle penge ind til Mellemøsten og Afrika

Nu kan du cykle penge ind til Mellemøsten og Afrika

Nu kan du cykle penge ind til Mellemøsten og Afrika

Det bliver spændende at følge med i Mission Afrikas års- og repræsentantskabsmøde den 8. september, hvor blandt andet Robert Goyek fra Cameroun er hovedtaler.

Men deltagerne kommer ikke til at sidde inde på Diakonhøjskolen i Højbjerg ved Aarhus hele dagen.
Klokken 15 flytter kaffebordet udenfor, hvor der er cykelsponsorløb til fordel for at børn og unge i Mellemøsten og Afrika kan komme i skole og få sig en uddannelse.

Der er opmålt en bane, hvor både nye og øvede cyklister kan være med. Deltagerne har 45 minutter til at køre ruten rundt så mange gange, de kan, og dermed hente sponsor-kroner hjem til det gode formål. Så det er bare at kridte skoene, smøre cyklen, og finde afrikanske gevandter eller rekvisitter i den nærmeste genbrugsbutik, og så er det af sted.

Kan man ikke selv cykle pengene ind, kan man betale en anden for at gøre det. Hovedsagen er, at der kommer penge ind til uddannelse i nogle af verdens fattige og konfliktfyldte regioner.

Uddannelse er nemlig vejen til forandring. Kommer man en time før løbet starter kl. 15, kan man deltage i et åbent debatmøde om mission og uddannelse.

Det bliver en festlig dag. Der opstilles en storskærm på målområdet, hvor publikum kan følge cyklisterne og hvor meget de får samlet ind, mens en kommentator ansporer med sjove bemærkninger undervejs. En god måde at gøre en forskel på, og en god anledning til at invitere en ven med. Og et alle tiders arrangement for den kristne ungdomsforening, der vil gøre en forskel i den store verden.

Og måske kan man også se Mission Afrikas nye generalsekretær i cykelshorts!

Published at Wed, 30 May 2018 12:33:51 +0000