Lydanlæg i Sankt Josefs Kirke

Lydanlæg i Sankt Josefs Kirke

Lydanlæg i Sankt Josefs Kirke i Horsens blev installeret af AV-firmaet NorthStar i 2021. Anlægget har fokus på høj taleforståelighed og optimal lyddækning i kirkerummet.

Rummelig kirke med høj efterklang

Sankt Josefs Kirke er en kirke med hårde overflader og højt til loftet, hvilket giver kirkerummets akustik en lang efterklangstid. Lang efterklang i en kirke vil altid udfordre tale og gøre det sværere at høre præstens ord, mens det fremmer oplevelsen af korsang og orgelmusik. Derfor er et godt lydanlæg helt nødvendigt for at give menigheden den bedst mulige oplevelse under kirkens handlinger.

AV-løsning med minimal efterklangstid

NorthStars bud på den bedst mulige AV-løsning blev valgt af Sankt Josefs Kirkes menighedsråd, og i begyndelsen af 2021 kunne NorthStars teknikere trække kabler og installere et nyt lydanlæg med Bose MA-12 linjekildehøjttalere, der sikrer direkte lyd, med færrest mulige refleksioner. Det betyder, at NorthStars løsning giver minimal efterklangstid i forhold til rummets betingelser og at lyden er fokuseret, hvor kirkegængerne skal høre den.

Bedre lyd- og musikoplevelse

Musikoplevelsen bliver også højnet, da løsningen inkluderer et basmodul, der giver den rette bundklang – også når musikken spiller over lydanlægget. Endelig er teleslyngen blevet udskiftet til en moderne løsning, der opfylder de nyeste krav og normer. Hele anlægget styres med et brugervenligt fra et digitalt betjeningspanel eller en iPad.

”Vores lydløsning i Sankt Josefs kirke er et godt eksempel på, hvor vigtigt det er at lave et ordentligt lyddesign med professionelle linjekildehøjttalere, der netop er designet til rum med hårde overflader. NorthStar har designet lydanlæg til mere end 150 kirker, og hvert kirkerum har deres eget særpræg og udfordringer. Vi skal hver gang finde det optimale kompromis under hensyn til kirkens lydmæssige forhold og arkitektur – og sikre at alle kirkegængere let kan høre præstens ord”,

fortæller Lennart Funch, CEO hos NorthStar.

Skriv et svar