Det gjorde indtryk på generalsekretæren i 2016

2016 har været et begivenhedsrigt år i Mission Afrika, og generalsekretæren gør her status over, hvad der har fyldt i året, der er gået.


 

Peter Fischer-Nielsen, generalsekretær i Mission Afrika. 

2016 har på mange måder været et spændende og begivenhedsrigt år i Mission Afrika – både ude og hjemme. I årets løb har jeg haft den store glæde at besøge tre af vores partnere, og det har på hver sin måde været fantastiske oplevelser.

SAT-7 fejrede 20 år med kristent tv

I april var jeg sammen med hundredvis af andre mennesker på Cypern for at fejre den kristne satellit-tv-station SAT-7’s 20 års jubilæum. Hvad der startede som ganske få timers ugentlig sendetid, er nu blevet til et omfattende arbejde, hvor der 24 timer i døgnet sendes kristent tv til millioner af mennesker i Mellemøsten og Nordafrika på arabisk, farsi og tyrkisk. I en region, hvor der i den grad er brug for håb og opmuntring, gør SAT-7 en kæmpe forskel. Jeg bliver glad og stolt over, at vi kan være med til at støtte op om arbejdet blandt andet gennem Mette og Claus Swartz Andersen, som vi har udsendt til Cypern.

Læs også: Biskop: “SAT-7 spreder lys i en verden, der er præget af lukkethed og mørke”

Sierra Leone rejser sig efter ebolaen

I maj besøgte jeg vores samarbejdskirke i Sierra Leone for første gang. Oven på en frygtelig periode med ebola-sygdommens hærgen i landet, var det opløftende at se, at en mere normal hverdag igen er ved at indfinde sig. Vores missionærer Mette og Alex Bjergbæk Klausen har gjort et stort arbejde med at udvikle kirkens teologiske uddannelse, og selvom de nu er vendt tilbage til Danmark, er deres engagement i arbejdet ikke ovre. De rejser fortsat et par gange om året til Sierra Leone for at hjælpe kirken. En anden glædelig udvikling er, at vi nu er begyndt at sende korttidsudsendte til sundhedsklinikken i Kangahun. To unge læger var i november af sted, og vi forventer at kunne sende flere læger og sygeplejesker af sted i det nye år.

Læs også: Danske læger skal hjælpe til i Kangahun

Malis udsatte kirker får hjælp

Mit besøg i Mali i efteråret var også fantastisk spændende. Det var meget opmuntrende at se, hvordan vores arbejde her bærer frugt. Mødet med landets små og sårbare menigheder var stærkt, og de missionærer, som vi er med til at sende fra Cameroun til Mali gør en kæmpe forskel for kirkerne. Samtidig fik jeg også mulighed for at besøge mange af de kvinder, der er blevet hjulpet af de landbrugsaktiviteter, som vi med hjælp fra Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling har kunnet sætte i gang.

Læs også: Analyse: Hvad er fremtiden for Malis kristne?

Arbejdet blomstrer

Der er grund til at sige tak! Tak til alle ude og hjemme, der gør arbejdet muligt – og tak til Gud, der lader arbejdet lykkes. Jeg håber, at du, der læser dette, også i 2017 vil være med til at støtte op om arbejdet med forbøn, frivilligt engagement og økonomi.

Der er brug for alle kræfter.


Støt Mission Afrika nu!


Ebola-nyheder fra BBCForrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Mission AfrikaMission Afrika