En prædiken kan ændre et liv


Derfor har de fleste stifter i Danmark oprettet netværk, hvor præster kan mødes for at diskutere det sidste nye inden for prædikenkunsten. Det gælder også Fyn, hvor man i 2012 oprettede Prædikennetværket på Fyn, et netværk, hvor præster kan mødes omkring søndagens tekster og prædikenskrivning. 

Prædikennetværket, som også kaldes ”Homiletisk netværk Fyn” er fra i år lagt ind under Fyens Stift med fast støtte fra stiftsrådet. To af de fynske medlemmer fortæller i ”Stiftsavisen nr. 69” om deres erfaringer med Prædikennetværket.  

Mads Davidsen, sognepræst i Munkebo:

”Vi opdagede hurtigt, at mange præster føler sig ensomme omkring deres arbejde, og at de sjældent får ret meget respons på deres prædikener. Det har vi forsøgt at råde bod på i netværket, som gennem foredrag og gruppearbejde søger at skabe dialog omkring arbejdet.” 

Læs hele artiklen ”En prædiken kan ændre et liv” – klik her

Johanne Langkjær Fårup, sognepræst i Middelfart Kirke:

” Hvordan undgår man at komme til at gentage sig selv og ride de samme teologiske kæpheste kirkeår efter kirkeår? Hvordan undgår man, at prædikenens teologiske højder indimellem følger energiniveauet lørdag aften efter genudsendelsen af Barnaby på DR1 efter en uge med et hav af konfirmander, begravelser og udvalgsmøder?” 

Læs hele artiklen ”Velgørende og opbyggeligt” – klik her
http://www.fyensstift.dk/ – Seneste nyt