Biskop og borgmestre samarbejder om flygtninge

Biskop og borgmestre vil sikre god modtagelse af flygtninge

Biskop Henrik Stubkjær har besøgt borgmestre i Viborg stift. På dagsordenen var samarbejde om modtagelse af flygtninge.   Henrik Stubkjær giver udtryk for, at han er at positivt overrasket over det engagement, han har mødt hos borgmestrene i Ikast-Brande, Lemvig, Herning, Holstebro og Vest-Himmerland.
– alle er dybt engageret i at sikre en god modtagelse af asylansøgere og flygtninge. Sammen kan vi løfte udfordringen. Det er noget helt andet, end den skingre debat i medierne. Det giver optimisme og jeg bliver faktisk lidt glad! skriver Henrik Stubkjær på sin Facebook side.

Snart skal Henrik Stubkjær mødes med de sidste tre kommuner i Viborg Stift.

 

Flygtninge modtages af biskop og borgmestre i Viborg Stift. Arkivfoto: Helene Overgaard Krüger
Flygtninge modtages af biskop og borgmestre i Viborg Stift. Arkivfoto: Helene Overgaard Krüger
 

 

– Kirken kan være med til at tage imod de flygtninge, der kommer til landet. Kirken står for en stor del af sammenhængskraften i vores samfund, og den er en spydspids inden for socialt arbejde i hele landet, fremhæver Henrik Stubkjær over for Folkekirken.dk.

– Den fylder mere i civilsamfundet, end mange tænker over, understreger han.

Læs også: Henrik Stubkjær: Vi må stå sammen om at hjælpe flygtninge

Mange kristne flygtninge

– Omkring 40 % af de syriske flygtninge er kristne, så det er naturligt, at kirken er med til at tage imod dem, mener han.

Røde Kors har foreslået, at alle flygtninge ved ankomsten får en dansk ven, og her kan kirken træde til, mener Henrik Stubkjær. Han finder det oplagt, at kirker og kommunerne samarbejder, fordi kirkens netværk rækker ud i hele landet.

Læs også: Biskop: Vi må stå sammen om at hjælpe flygtninge

Lokalt potentiale

Kirken har et stort potentiale lokalt i sognene, hvor danske venskabsfamilier kan hjælpe en flygtningefamilie med dagligdags ting som at købe ind, læse breve fra det offentlige og køre børnene til fodbold.

– Vi kan også være med til at få flygtningenes egne ressourcer i spil, mener Henrik Stubkjær og nævner, at kirken kan hjælpe med at finde arbejde til mange af flygtningene. Det kunne være på kirkegårdene eller i frivillige sammenhænge inden for folkekirken.

Læs også: Flygtninge har brug for hjælp

Læs også: Præst: Vi er klar til at hjælpe

Kilde: Helene Overgaard Krüger , Viborg Stift

 

En tanke om "Biskop og borgmestre samarbejder om flygtninge"

Kommentarer er lukket.