Bibelen er inspiration for tolv musikere

Bibelen er inspiration for tolv af landets kendte musikere

Stort musikprojekt hjælper hiv-ramte i Swaziland

De tolv musikere har hver især fortolket en bibeltekst. De har haft frie hænder til at give deres personlige og nutidige bud på en fortolkning af de udødelige tekster. Det er blevet til albummet Lydspor fra Bibelen.

Lydspor fra bibelen
Lydspor fra bibelen

Lydspor fra Bibelen udkommer den 1. december, som også er den internationale aids-dag, og 10 kr. fra hvert solgt album går til hjælp blandt hiv-ramte børn i Swaziland. Dette hjælpearbejde er tiltrådt af AIDS-Fondet.

Musikeren Sys Bjerre, som har bidraget til Lydspor fra Bibelen, siger om projektet:

“Jeg er glad for at medvirke i et projekt, hvor overskuddet går til hiv- og aids-ramte børn i Swaziland. I Danmark har vi fantastisk gode muligheder for behandling af hiv og aids. En af mine gode venner har levet med hiv hele sit liv og stortrives takket være den rigtige medicin og de kompetente læger på de danske sygehuse. Det er nemt at glemme, at det ikke er sådan overalt i verden.”

I anledning af udgivelsen inviterer Bibelselskabet til reception den 1. december kl. 14.00 i Københavns Domkirke. Bibelselskabet åbner ved samme begivenhed fotoudstillingen Swazi-life i Domkirkens indgangshal. Udstillingen giver en stemme og et udtryk til de mennesker, børn og voksne, som lever i det lille, smukke Swaziland, der desværre er dybt traumatiseret af hiv-epidemien.

Programmet byder på flere interessante indlæg fra 14.00 til ca. 14.30, hvorefter det er muligt at se udstillingen:

  • Kirken åbner dørene. Velkomst v. Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen.
  • Sådan ligger landet. Orientering om global hiv/aids-bekæmpelse v. professor og overlæge, dr.med. Jens Lundgren, Centre for Health & Infectious Disease Research.
  • Bag om billederne. Bibelselskabets arbejde med hiv/aids v. international chef, Synne Garff.
  • Tag mig til et fredsrige. Om at skrive pop over bibeltekster. Interview m. lydsporskunstner og sanger Shaka Loveless.

Dette arrangement er samtidig den sidste, store officielle begivenhed i 2014 i forbindelse med fejringen af Bibelselskabets 200 års jubilæum.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *