9 genbrugsbutikker er delt mellem Mission Afrika og Danmission

9 genbrugsbutikker er delt mellem Mission Afrika og Danmission

9 genbrugsbutikker er delt mellem Mission Afrika og Danmission

Følgende butikker er overgået til Mission Afrika:

  • Snejbjerg
  • Struer
  • Sædding

Følgende butikker er overgået til Danmission:

  • Lemvig
  • Holstebro
  • Espergærde
  • Ringsted
  • Thyholm
  • Kvaglund

Det var årsskiftet 2015/2016 at  Mission Afrika og Danmission delte de ni butikker, som tidligere hed Kirkens Mission.

 

9 genbrugsbutikker er delt mellem Mission Afrika og Danmission
9 genbrugsbutikker er delt mellem Mission Afrika og Danmission

Torben Hesselbjerg der er genbrugsleder i Mission Afrika svarer her på spørgsmål

1) Først og fremmest: Hvorfor har I delt butikkerne?

Både Danmission og Mission Afrika har ønsket at gøre deres butikkers identiteter stærkere. Når en butik deler overskuddet mellem to organisationer, kan det godt blive lidt forvirrende, hvem og hvad butikkens penge går til. Med delingen ønsker vi at skabe en stærkere og mere klar tilknytning til den enkelte organisation. En affødt effekt er, at administrationen af butikkerne fra de to sekretariater bliver mindre.

2) Hvordan har I udvalgt de butikker, der skulle overgå til henholdsvis Mission Afrika/Danmission?

Det har været en vanskelig proces at tage beslutningen om deling af butikkerne – især fordi vi vidste, at det ville komme til at gøre ondt for nogle medarbejdere i genbrugsbutikkerne. Vi har prøvet at tage hensyn til medarbejdernes organisationstilknytning i de enkelte butikker, men nogle steder har det ikke været muligt på grund af det økonomiske aspekt. Da butikkerne blev etableret, fordelte initiativtagerne ejerandelene i form af overskud og bygninger på en bestemt måde. I fordelingen af butikker er vi blevet nødt til at tage hensyn til, at Danmission havde 2/3 af ejerandelene i vores ni fællesbutikker, og derfor er det også endt med, at Danmission har fået seks butikker, mens Mission Afrika har fået tre. Økonomisk regner vi ikke med, at fordelingen giver tab for Mission Afrika på længere sigt, men vi er ærgerlige over at have mistet nogle dygtige genbrugsmedarbejdere i de seks butikker, som vi har måttet afstå. Det skal ikke være en hemmelighed, at vi i forhandlingen med Danmission har mistet nogle butikker og dermed medarbejdere, som vi gerne ville have beholdt. Derfor vil jeg også gerne benytte lejligheden til at takke alle de medarbejdere, som vi nu har sagt farvel til, for deres mangeårige indsats i genbrugsbutikkerne!

3) Nu har Mission Afrika jo afstået seks butikker. Er der nye butikker i kikkerten?

I strategien for Mission Afrika Genbrug, der blev udarbejdet sidste år, står der, at vi gerne vil åbne flere Mission Afrika-butikker i de kommende år. Lige nu har vi kig på flere byer i Danmark, og vi håber på at kunne åbne mindst én butik i løbet af 2016.

En tanke om "9 genbrugsbutikker er delt mellem Mission Afrika og Danmission"

Kommentarer er lukket.