Skandinavisk Orgelcentrum

-home of Hybracoustic churchorgans

ADRESSE & KONTAKT


Adresse

Ribevej 38, Ødsted Vejle 7100 Danmark

GPS

55.660590424262, 9.4032246513081


ÅBNINGSTIDER

ER DET DIN SIDE?


Skandinavisk Orgelcentrum fremstiller elektroniske kirkeorgler med specialbyggede lydgivere. Konceptet er en kombination af traditionel orgelbygning og moderne teknologi, som bl.a. bygger på specialudviklede fuldtone-højttalere – såkaldte hybrakustiske lydgivere. Skandinavisk Orgelcentrum har siden 1982 været beskæftiget med udvikling af et orgelkoncept, hvor den kendte danske gedigne håndværksmæssige orgelbyggerkunst kunne blive forenet med en moderne teknologisk nytænkning, således at både de klanglige og æstetiske aspekter fuldt ud kan bibeholdes. Et hybrakustisk kirkeorgel kan på grund af stor fleksibilitet ofte tilpasses selv de vanskeligste kirkerum, hvor et traditionelt pibeorgel ikke kunne have været bygget på grund af f. eks. plads- eller vægtmæssige begrænsninger.

Danhild 25 kirkeorgel
Til mindre kirker har vi specielt fremstillet vores Danhild 25 Kirkeorgel, der har 25 stemmer, 2 manualer og fuldt pedalspil. Dette orgel er idéelt især til mindre kirker, hvor pladsforholdene er små, og hvor der eventuelt også er behov for flere orgelstemmer samt en mere fyldig klang. Orglet kan udvides med flere registre. Danhild 25 er ikke følsomt overfor udsving i temperatur og luftfugtighed, og skal derfor aldrig stemmes, ligesom orglet kun kræver et minimum af vedligeholdelse.

Det siger folk om Danhild 25 kirkeorgel:

“Vi skal ikke ofre de der 6 – 8000 kroner på stemning hvert år.” – Kristian Iversen, kasserer, Søndbjerg Kirke

“Der manglede bund under salmesangen, og det er der nu. Og det mærkes ved, at salmesangen er blevet bedre helt generelt, siden vi fik det nye orgel installeret.” – Knud Jansfort, tidligere organist, Bredsten Kirke

”Orglet vil tages alvorligt ! Man skal spille rigtig musik på det og glemme alt om spirituals og Beatles ! Et hvert instrument har en sjæl, og denne orgel-sjæl ønsker seriøs musik spillet på sig. Det var en ganske mærkelig fornemmelse ….næsten som om jeg burde spørge orglet om, hvad jeg måtte spille på det. Så nu har jeg hevet Bach og J.G.Walter frem af nodebunken !” Ulla Kappel, Organist, Hillerød

”Menigheden synger også bedre med, for man er jo tryggere, når orglet ikke skingrer af sted…….” Pia Arentoft, Organist i Blistrup kirke

“God klang, gode muligheder. Det er behageligt at synge til.” – Georg Klinting, organist, Særslev Kirke

Danhild VARIO øveorgel


Dette orgel er det universelle, klassiske orgel, der passer til alle.
Danhild VARIO har trinløs, elektrisk højdejustering af klaviaturer og bænk, og både klaviaturer og bænk kan tilpasses børn fra 6 år.
Orglet er idéelt for konservatorier, musikskoler og organister.
Et nyt specialudviklet fuldtone lydgiversystem, giver en uovertruffen lyd, som er smuk, levende og fyldig.

Med sin enestående hæve-/sænkefunktion af klaviaturerne er Danhild VARIO særdeles velegnet til undervisningsbrug, og organisten får optimale muligheder m.h.t. ergonomi, lyd og betjening.

* Højdejustérbare klaviaturer:……..justering på 26 cm, fra 66 til 92 cm
* Højdejustérbar orgelbænk:………justering på 29 cm, fra 49 til 78 cm

* Ventilfølsomt anslag på klaviaturer
* Pedalspil med følelse af mekanisk aktion
* Pedal-vægt kan justeres fra 1000 til 1500 gram
* LED-belysning til nodestativ og pedalspil
* Transposition op/ned i halvtonetrin
* Valg af temperamenter med 10 forskellige “ikke-ligesvævende”
* Finjustering af tonehøjde til brug for sammenspil med andre instrumenter

Alle registrene kan vælges i 4 forskellige stilvarianter: barok, historisk, romantisk og symfonisk.
Dette giver den udøvende musiker mulighed for at kunne spille alle stykker indenfor hele orgelrepertoiret:
Fra en barok- og renæssanceklang til romantikkens engelske, amerikanske, tyske og franske klangidealer.

Studio 150 øveorgel

I mere end 30 år har vi haft eneforhandlingen af de hollandske Johannus orgler. Som øveorgel til organister og musikstuderende kan vi levere Studio 150. Studio 150 øveorgel har 28 registre i fire forskellige stilarter: Barok, Romantisk, Symfonisk og Historisk. 2 manualer og fuldt pedalspil. Studio 150 leveres i lys, mørk eller sort og kan endvidere også leveres med konkavt pedalspil.

Nordeuropas største hybrakustiske kirkeorgel

Skandinavisk Orgelcentrums største projekt til dags dato er bygningen af et orgel til Ansgar Kirke i Odense i 1999. Dette orgel er Nordeuropas største hybrakustiske orgel med 152 stemmer. En særlig detalje ved Ansgar-orglet er, at en sektion af lydgivere, svelleværket, er placeret højt over kirkens kuppel hvilende på en speciel stålkonstruktion.

Helt individuelt konstruerede kirkeorgler bygger vi i samarbejde med kirkens arkitekt, Nationalmuseet, Bygningsinspektøren, farvekonsulenter og andre myndighedsinstanser for at opnå det fuldendte resultat. Vi har f.eks. bygget individuelle orgler til Dalbyover kirke og Hammershøj kirke. Vi arrangerer gerne en uforpligtende orgelfremvisning i én eller flere kirker, så I kan lytte til en orgeltype og -størrelse, der vil kunne sammenlignes med jeres kirkerum og forventede klangideal. Vi har eget showroom med et udvalg af forskellige orgler til hjemme- og øvebrug, både nye og brugte.

Vi er behjælpelig med: Kirkeorgler, øveorgler, organist-/bænkvarmere, spejle og andet tilbehør. Specialopgaver, orgeludvidelser, intonation, reparationer, o. lign.

Danhild Notemanager

Kontakt

Telefon: 75 86 41 00 Mobil: 40 33 10 80 Mail: inform@kirkeorgel.dk 
Hjemmeside: www.kirkeorgel.dk

PRODUKTER & SERVICE

PLACERING PÅ KORT

KONTAKT OS

NEW SEARCH

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *