Folkekirkens grønne omstilling

ADRESSE & KONTAKTÅBNINGSTIDER

ER DET DIN SIDE?


Folkekirkens Grønne Omstilling har en styregruppe med repræsentanter fra hele folkekirken og en kompetent projektgruppe med baser i hele landet.

Alle henvendelser rettes til FGO@km.dk.

Kontaktoplysninger på projektgruppen  

Jesper Rønn Kristiansen
Jesper Rønn Kristiansen

Jesper Rønn Kristiansen

Projektleder

Telefon: 20 49 64 07

E-mail: JRK@km.dk

Jonatan Haslund-Gjerrild

Jonatan Haslund-Gjerrild 

Projektmedarbejder

Telefon: 23 83 95 28  

E-mail: JOHAS@km.dk

Lærke M. K. Futtrup
Lærke M. K. Futtrup

Lærke M. K. Futtrup

Projektmedarbejder

Telefon: 23 83 94 76

E-mail: LMF@km.dk

Projektgruppen

I spidsen for Folkekirkens Grønne Omstilling står Jesper Rønn Kristiansen. Han har en baggrund som forstkandidat og har igennem sin karriere arbejdet med projektledelse i større skala, blandt andet i Femern Belt Development og Geocenter Møns Klint.

”For mig er det spændende, at den grønne omstilling er et landsdækkende projekt, der inkluderer hele folkekirken. Samtidig er det motiverende at få lov til at være med til at hjælpe med at stille nogle værktøjer til rådighed. Vi skal ikke ud og bestemme, hvad folk skal gøre. Men vi kan hjælpe med at gøre opmærksom på tingenes tilstand og bidrage med nogle anvisninger til, hvad man kan gøre – også i det små – for at gå i en mere grøn retning,” siger Jesper Rønn Kristiansen om projektet.

De to projektmedarbejdere, der indtil videre er blevet ansat til projektet, er Jonatan Haslund-Gjerrild og Lærke Futtrup. 

Jonatan Haslund-Gjerrild er uddannet designingeniør fra DTU fra februar 2020 og har det seneste år arbejdet i Grøn Kirke. 

Lærke Futtrup er nyuddannet sociolog inden for miljø- og konfliktanalyse.

Stiftskontorchef i Lolland-Falsters Stift, Lene M. Krabbesmark, skal varetage funktionen som programleder og har ansvar for at ansætte og udvikle projektgruppen.

Det forventes, at der senere skal ansættes flere projektmedarbejdere, men indtil videre er Jesper Rønn Kristiansen, Jonatan Haslund-Gjerrild og Lærke Futtrup et godt udgangspunkt for at få projektet sat på skinner.

Styregruppen

Styregruppen repræsenterer folkekirken:

  • Fra bispekollegiet/styregruppeformand: Peter Fischer-Møller, suppleant Henrik Stubkjær
  • Fra Provsteforeningen: Esben Thusgård, suppleant Kirsten Kruckow Sønderby
  • Fra Landsforeningen af Menighedsråd: Margrethe Winther-Nielsen, suppleant Hans-Henrik Nielsen
  • Fra Kirkeministeriet: Klaus Kerrn-Jespersen, suppleant Ann-Kathrine Duncan Pedersen

Dertil skal styregruppen suppleres med et lægt medlem.

Biskop og styregruppeformand Peter Fischer-Møller glædes over, at arbejdet i Folkekirkens Grønne Omstilling er begyndt, og han har store forventninger til, hvad projektet bærer med sig:

”Med øget viden kan vi handle mere fornuftigt og ansvarligt, end vi gør i dag i forhold til opvarmning af kirke og sognegårde, vores indkøb, vores transport og vores affaldshåndtering. Og både kirkegårdene og præstegårdsjordene kan blive til grønne oaser i landskabet til gavn for både mennesker og dyr. Grøn er håbets farve. Og kirken er sat i verden for at dele det håb, Jesus Kristus er for verden, med hele kloden i ord og handling.

Jeg glæder mig meget over, at det på initiativ fra Landsforeningen af Menighedsråd, Provsteforeningen og biskopperne, med opmuntring fra kirkeministeren og med støtte fra Kirkeministeriet nu er muligt for alvor at tage fat på Folkekirkens Grønne Omstilling.

Med Folkekirkens Grønne Omstilling får arbejdet langt flere muskler både økonomisk og mandskabsmæssigt. Samtidig bliver det nu muligt ikke bare at inspirere menighedsrådene i arbejdet, men også at tilbyde metoder til at kunne måle effekten af den lokale indsats. Det er jeg sikker på vil øge engagementet. Og menighedsrådsmedlemmer og kirkernes ansatte kan bære inspirationen fra det grønne arbejde omkring kirkerne med sig ud i deres respektive lokalsamfund.”

PRODUKTER & SERVICE

PLACERING PÅ KORT

KONTAKT OS

NEW SEARCH

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *