Sjællands Kirkemusikskole indbyder til Åbent Hus

Sjællands Kirkemusikskole indbyder til Åbent Hus

Sjællands Kirkemusikskole indbyder til Åbent Hus

Kærligheden til musik og gode jobmuligheder får mange til at søge ind på en uddannelse på Sjællands Kirkemusikskole. Søndag d. 4. februar kan interesserede se nærmere på uddannelsen ved Åbent Hus-arrangement.

Hvert år tager godt 60 personer et skridt mod at gøre deres drøm til virkelighed, når de starter på en uddannelse som kirkemusiker på Sjællands Kirkemusikskole. Har man en god stemme, og har man spillet klaver eller orgel er vejen banet for at kunne gå til optagelses-prøve. Efter endt uddannelse er der job at få – job som organister, korsangere eller korledere rundt omkring i landets kirker. En undersøgelse fra de 2015 viser, at langt størsteparten af skolens studerende får ansættelse og udnytter deres erhvervede kvalifikationer.

– Langt de fleste af vores studerende kommer i job. Der er en række gode stillinger bl.a. som organister. Med en uddannelse fra kirkemusikskolen har man alle muligheder for at få ansættelse, fortæller rektor Ole Brinth.

 

Sjællands Kirkemusikskole uddanner kirkesangere, organister og kirkekorledere, og afholder kurser for ansatte i folkekirken i alt fra babysalmesang til klaverledsagelse. Skolen har 148 studerende og har hjemsted i Roskilde. Desuden er der afdelinger i Toreby på Lolland og i Rønne på Bornholm.

Læs mere her


Studerende i alle aldre

Sjællands Kirkemusikskole har mange forskellige studerende, som alle har det tilfælles at de brænder for sang, orgelspil, korsang – kort sagt: brænder for kirkemusik. Det skaber et helt særligt miljø på skolen.

Overordnet set har skolen tre grupper af ansøgere: De unge, der kommer fra gymnasiet og vil være kirkemusikere, folk i den tredje alder, der f.eks. er gået på efterløn og lever en kirke-musikalsk drøm ud, og dem i 40’erne, der altid har drømt om at leve af musikken, men nu gør noget ved det. Det kan være folkeskolelæreren med linje i musik, der nu vil skifte spor eller gå på deltid i skolen, eller pianisten med en karriere på landevejen, der ikke kan se sig selv i det samme job de næste 20 år, eller orkestermusikeren, der er blevet fyret. Og så er der alle de andre.

– I de senere år har vi haft en ganske særlig fornøjelse af at have studerende, der er uddannet på det rytmiske musikkonservatorium. De ønsker at supplere deres uddannelse med en klassisk skoling, og her lære mere om vesterlandsk musik. I folkekirken vil de kunne bidrage til den spændende udvikling som kirkemusikken er inde i, hvor nye musikalske udtryks-muligheder blander sig med de gammelkendte, fortæller Ole Brinth.

Både kirke og musik

Alle folkeslag har sang og musik ved livets vendepunkter og ritualer. Og som kirkemusiker skal man ikke blot være dygtig på sit instrument. Man skal også have indsigt i musikkens brug, hvad enten det er til bryllup, til babysalmesang eller til gudstjeneste.

– Kirkemusikken er en vigtig bærer af forkyndelsen. Hvis man tager tid, klinger musikken faktisk længere end det talte ord til en gudstjeneste, siger Ole Brinth.

Derfor lægger han stor vægt på, at de studerende ved så meget som overhovedet muligt, når de kommer ud og skal arbejde sammen med menighedsråd, præster og kirkegængere.

– Det er med musik som med så meget andet. Hvis man ved rigtig meget, så er man bedst til at navigere i det. Den atomfysiker, der er allerklogest på sit område, er også den, der kan forklare det mest enkelt, siger han.

Søndag d. 4. februar holder Sjællands Kirkemusikskole åbent hus for interesserede. Dagen starter kl. 15 med koncert i Gl. Vor Fru Kirke. Bagefter er der orienteringsmøde på skolen, Allehelgensgade 8, Roskilde. Der er også mulighed for en frivillig hørelæretest.

For yderligere informationer kontakt rektor Ole Brinth, jorb@km.dk, 29103418.

Ansøgningsfrist: 1. marts 2018

Kilde: Roskilde Stift