Præster tager på fornyelses-lejr

Nu får folkekirkepræster med mindre erfaring mulighed for at mødes og nytænke ideer til arbejdet med blandt andet gudstjenester, kommunikation, diakoni, sjælesorg og undervisning.

Det gør de, når Præsteforeningen, Ministeriet for Kirke og Ligestilling og biskopperne inviterer til Innovation camp i januar 2014.

Aktive præster får invitation
Som optakt til Innovation camp’en åbnede Ministeriet for Ligestilling og Kirke, Præsteforeningen og biskopperne et debatforum den 12. August.

Præsteforeningen, Kirkeministeriet og biskopperne har indbudt 475 præster til at deltage i debatten på forummet, som har fået navnet Kirkelab.

I løbet af efteråret vil der i debatforummet blive stillet otte spørgsmål om fremtidens folkekirke, som præsterne skal tage stilling til.

De 100 præster, som er mest aktive i debatten, bliver indbudt til at deltage i innovation camp’en, når den finder sted i slutningen af januar 2014.
Hvert stift bliver repræsenteret i arbejdet.

Sprudler af gode ideer
Ideen til innovation camp’en er opstået, fordi Præsteforeningen og Ligestillings- og Kirkeminister Manu Sareen havde et ønske om at give præster med mindre erfaring og netværk et sted at gå hen med nye ideer og tanker om fremtidens folkekirke.

– Jeg har mødt rigtig mange præster, der sprudler af gode ideer til, hvordan vi kan udvikle Folkekirken og gøre den endnu bedre og endnu mere vedkommende for danskerne anno 2013. Campen skal være et forum, hvor alle de gode ideer kan komme frem i lyset, og hvor nye kan opstå i samspillet imellem deltagerne. Jeg glæder mig meget til at se, hvad campen kan bringe med sig, siger ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen.
Når arbejdet med innovation camp’en er afsluttet, håber arbejdsgruppen bag projektet at kunne præsentere et inspirationskatalog, så folkekirkens øvrige præster kan have glæde af de nye ideer, der er opstået under camp’en.

Maksimalt 10 års erfaring

Det er dog kun præster med maksimalt 10 års erfaring, og som er født efter 1954, der bliver indbudt til at deltage i debatten.

Og det er der en særlig grund til, forklarer Manu Sareen.

– Formålet med campen er netop at høre ideerne fra de grupper, der normalt ikke bliver hørt. Når man er etableret som præst, har man ofte et  stort netværk, og det gør det nemmere at blive hørt. Men er man ung i embedet, har man ikke det store netværk, og det gør det sværere at nå ud med sine ideer. Og det er netop det, campen skal hjælpe med, siger han.

Astrid Højbjerg.
Folkekirken.dk – Seneste nyt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *