Passionsspil i Oberammergau er en oplevelse for livet

Passionsspil i Oberammergau er en oplevelse for livet

Passionsspil i Oberammergau er en oplevelse for livet

Passionsspil i Oberammergau bliver hvert tiende år opført af omkring 2.500 børn og voksne i den lille sydtyske Alpe by Oberammergau. Passionsspillet dramatiserer Jesu liv fra Palmesøndag til Påskemorgen.

Det har de gjort i næsten 400 år som tak til Gud, fordi de i 1634 slap for pest og død da byens ledende mænd havde bedt til Gud om, at han ville skåne dem. 

Rejse til Oberammergau med Felix rejser

Passionsspil i Oberammergau 2022

Næste mulighed for at opleve Passionsspillet i Oberammergau er i 2022. Felix Rejser udbyder busrejser med efterfølgende ferieoplevelser i hele spilleperioden. Nogle rejser er sogne/menighedsrejser for lokale områder i landet. Andre rejser er åbne for deltagere fra hele landet.

Se mulighederne hos Felix Rejser

Alle vedhæftede fotos:  Copyright Passion Play Oberammergau

Den sidste nadver. copyright Passion Play Oberammergau 2020
Den sidste nadver. copyright Passion Play Oberammergau 2020

Alle i Oberammergau er involveret

Den særlige atmosfære i Oberammergau skyldes, at hele byen er engageret i de 103 opførelser fra 16. maj til 4. oktober. For at være med på scenen som skuespiller, statist, korsanger eller musiker eller bag scenen med lys og lyd, kostumer, sminke eller andre opgaver, skal man være født i byen eller have boet der i mindst 20 år. Der er små børn på deres mors arm til byens ældste. Ind imellem deres opgaver i spillet passer alle deres skolegang og daglige arbejde på kontor, værksteder og i butikker. De er også værter for de ca. 4.500 tilskuere til hver forestilling, som overnatter og spiser på byens hoteller, pensionater og i private hjem.

Læs om Oberammergau på Felix Rejsers hjemmeside

Professionelt udført

Se hvilket menneske - Jesus billede
Se hvilket menneske. copyright Passion Play Oberammergau 2020.png

I Oberammergau leger børnene Josef og Marie og Jesus. Helt fra små drømmer piger om at spille Jesu mor, Maria, og drenge håber en dag at få rollen som Jesus, disciplen Peter eller én af de andre taleroller. De lærer fra barns ben at leve sig ind i rollerne. De musikalske bliver uddannet til at synge i det store kor eller spille i symfoniorkestret, som medvirker flere gange i løbet af de 2 gange 2½ time, som spillet varer.

Halvandet år før premieren fordeles rollerne og prøverne begynder. Mændene får besked om at lade skægget gro og frisørerne får en stille periode, fordi både kvinder, mænd og børn skal være langhårede. Kun de, der er udvalgt til at være romerske soldater, skal være korthårede og glatbarberede.

Oplevelse af Guds riges storhed

”Vi så Passionsspillet i 2010, og det var en oplevelse for livet. Vi gentager det gerne i 2020”, siger Bent Langer fra Harboøre.

”Da vi ankom til Oberammergau, lå der en kristen ånd over det hele. Det var ligesom, at her har vi hjemme. Vi følte et fællesskab med de lokale i byen og med de mange besøgende fra hele verden, der alle var her for at følge Jesu liv, død og opstandelse. Vi fik en oplevelse af Guds riges storhed og vidde: Sorte og hvide står side om side og lovsynger Herren i kor.”