Marianne Christiansen bispeviet i Haderslev

Bispevielsen blev overværet af 650 indbudte gæster, deriblandt Dronning Margrethe, landets øvrige biskopper samt biskopper fra vores nabolande og Minister for ligestilling og kirke Manu Sareen.

Marianne Christiansen bliver Danmarks fjerde kvindelige biskop, og det er syvende gang, at en biskop bliver viet i Haderslev Domkirke.

Jeg er glad for valget og ydmyg over for opgaven. Jeg håber jeg kan være til gavn for evangeliets forkyndelse sammen med menighederne i Haderslev stift, siger Marianne Christiansen til folkekirken.dk.
Tør I huske drømmen? Marianne Christiansen fremhævede i sin prædiken efter ordinationen salmen “Tør end nogen ihukomme,” som efterfølgende blev sunget i kirken.

– Denne salme er til opmuntring for os alle. Tør I huske drømmen om Guds rige på jord, den fuldkomne kærlighed imellem mennesker? Tør I huske det? sagde hun og fortsatte:

– I skal huske den og have den som håb og drivkraft. For verden har brug for den. Verden har brug for håbet om den kærlighed, vi ser i Jesus. At den er meningen – også når vi ikke kan leve op til den. Og også selvom kirken gang på gang spiller faliit og går op i hat og briller og uvæsentlige ting, som ikke vidner om Jesus.

– Hvis vi kalder os kristne – og det står jo enhver frit for – så har vi fået en historie at fortælle videre. Om et menneske, der brugte sit liv på barmhjertighed, helbredelse, tilgivelse og oprejsning for de udstødte. Et menneske som døde sammen med forbrydere som en gudsbespotter og trods alt opstod, så hans ord og meningen i ham bliver ved med at hævde, at dette er Guds mening. Det vi ser i ham er den evige mening med alting, nemlig den kærlighed, som Gud elsker verden med.

Se transmission fra bispevielsen her Farvel til Henrik Arendt Bispevielsen i Haderslev Domkirke betød samtidig et farvel til Niels Henrik Arendt, der frivilligt forlader embedet som biskop i Haderslev Stift efter 14 år.

– Det er klart, at det er en forandring i min tilværelse. Men det er noget, jeg selv har villet. Jeg vil rigtig gerne tilbage og være ganske almindelig sognepræst, fortæller Niels Henrik Arendt til DR. Han skal nu være præst i to små sogne i Vestjylland, og samtidig være folkekirkens koordinator på det store Reformationsjubilæet i 2017.
Folkekirken.dk – Seneste nyt

En tanke om "Marianne Christiansen bispeviet i Haderslev"

Kommentarer er lukket.