Kommende præster besøger Fyn

Et hold studerende fra Pastoralseminariet i Århus får i disse dage et indblik i, hvad de vil sige at være præst på Fyn. De studerende er i gang med den sidste del af deres lange uddannelse, og de er snart klar til at søge arbejde. 

– Vi er her blandt andet for at høre, hvordan man tager imod nye præster her på Fyn, fortæller Simon Koefoed, der er fra Middelfart og holdets eneste fynbo.  Han vil ikke helt afvise, at han kunne finde på at søge præsteembede på Fyn.

– Vi vil gerne høre, hvordan man vil være kirke her på Fyn, og hvad man tænker om sognekultur, præsters arbejde og ledelse, siger han.

Biskop Tine Lindhardt fortalte de studerende, at man som ny præst på Fyn får en kollega som vejleder i den første tid. 

Biskoppen lagde vægt på, at hun betragter kirken på landet som en ressource, og ifølge lektor på pastoralseminariet, Erling Andersen er det vigtigt at de unge oplever, at der er gode jobs uden for storbyen. 

– Der er en tendens til, at de unge helst søger stillinger i det store byer, og derfor er det godt at komme en tur til Fyn og høre hvilke tanker man gør sig om det kirkelige liv her. Det kan øge motivationen til at søge lidt uden for Århus, siger han.  

De studerende får en grundig orientering om stiftet. De møder ud over biskoppen også provster, sognepræster, Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde, skole-kirketjenesten, repræsentanter for de fynske menighedsråd og stiftets medarbejdere.

http://www.fyensstift.dk/ – Seneste nyt